fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

A fost condamnată directoarea din Spitalul Județean Ploiești care ascundea banii din șpăgi în fața de pernă

Citește Și

- Reclamă -

Florica Preda, fosta șefă a serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a fost condamnată în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Instanța a decis confiscarea unor importante sume de bani, de ordinul zecilor de mii de euro, pe care Preda i-ar fi câștigat din activități ilegale.

Preda a fost acuzată că cerea bani pentru angajări sau pentru a muta asistentele de la o secție la alta, în funcție de preferințele lor. Șpaga pentru ”aprobat” varia între 500 de euro și 8000 de lei.

- Reclamă -

În timpul perchezițiilor domiciliare a fost prinsă cu banii din șpăgi ascunși în fața de pernă de pe patul din dormitor. Femeia este suspendată din funcție și a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, dosarul judecându-se la Tribunalul Dâmbovița, fiind strămutat din Prahova.

Soluția instanței pe scurt:

condamnă pe inculpata PREDA FLORICA, la pedeapsa de 3 ani închisoare sub supraveghere

aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute, pe o durată de 3 ani de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta

- Reclamă -

pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la una din cele două instituii din comunitate prevăzute în Baza instituţiilor din comunitate, respectiv la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga” Ploieşti şi la CSM Ploieşti – Hipodrom Ploieşti. ‘

confiscă de la inculpata Preda Florica sumele de 25.450 lei şi 500 euro, dobândite prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită, asupra cărora a fost instituit sechestrul asigurător

confiscă de la inculpata Preda Florica sumele de 9.553 lei, 40.930 euro, 1.350 dolari şi 80 lire ce provin din activităţi infracţionale (sume ce au fost ridicate de la domiciliul acesteia), asupra cărora a fost instituit sechestrul asigurător

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

- Reclamă -

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatei şi procurorului de şedinţă, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 09.03.2023.

Scandalul șpăgilor din Județean

Scandalul angajărilor pe șpagă la cel mai mare spital din Prahova a izbucnit în plină pandemie de COVID-19, în noiembrie 2021, când la domiciliul Floricăi Preda, șefa HR din Spitalul Județean de Urgență Ploiești în acea perioadă, au avut loc percheziții. Anterior, polițiștii montaseră echipament de supraveghere tehnică în biroul acesteia, iar dialogurile înregistrate au dovedit că în acest spital Florica Preda putea decide cine și unde poate lucra, dar contra unor sume de bani și bunuri.

În timpul perchezițiilor la domiciliul Floricăi Preda, polițiștii au descoperit mai multe plicuri cu bani ascunse în fața de pernă aflată în dormitor.

Potrivit actului de acuzare,  a primit suma de 4450 de lei de la suspectul XY în scopul angajării acestuia pe în funcția de asistent medical generalist pe perioadă determinată în cadrul secției Neurologie,

– a primit suma totala de 10.000 lei, în trei tranșe, de la martora denunțătoare XY in schimbul mutării de pe postul de infirmieră pe postul de asistent medical în cadrul Spitalului Judetean Ploiesti, mutare ce nu a mai avut loc.

-a primit suma de 3000 lei de la martora denunțătoare XY , în schimbul angajării în cadrul Spitalului Județean Ploiești pe post de asistent medical, angajare ce nu a mai avut loc,

– a primit suma de 8000 de lei de la suspecta XY în scopul angajării acesteia în funcția de asistent medical generalist în cadrul secției Interne-Covid.

– a primit suma de 500 de euro, în mod indirect, de la numita XY, în schimbul angajării acesteia ca infirmiera în cadrul Spitalului Județean Ploiești, (angajare ce a avut loc la data de 11.10.2021).

O parte dintre cei care au dat mită pentru un post în județean au făcut acorduri de recunoaștere, fiind deja condamnați la închisoare cu suspendare.

Discuția care le-a dat de gol, în mașina poliției

În ziua în care suspectele au fost luate la audieri, în mașina poliției a avut loc o discuție între acestea, iar dialogul le-a dat de gol.

”Relevant sub acest aspect este și faptul că, din exploatarea mandatului de supraveghere tehnică … a rezultat faptul că, în data de 29.10.2021, într-o conversație purtată între inculpate, în timp ce se aflau în autospeciala MAI, … recunoaște faptul că a primit bani pentru angajarea mituitoarei menționând că nu a cerut aceste sume. De asemenea, o întreabă dacă sunt aduse la audieri mai multe persoane ”Cine mai e? Mai cunoști pe cineva?”, întrebând-o de asemenea dacă persoanele aduse ”sunt din ăștia de acuma?”, născându-se astfel suspiciunea că mai există și alte persoane care au fost angajate în aceeași modalitate în care a fost încadrată și inculpate”, arată anchetatorii în actul de acuzare.

În plus, în cadrul discuției purtate în autospeciala de poliție, Preda își reproșează faptul că a ținut ”în casă” banii primiți cu titlul de mită, ”amestecați” cu banii ei, ”demonstrând astfel faptul că inculpata a avut reprezentarea faptului că banii astfel obținuți reprezintă produsul unei infracțiuni, ce ar fi trebuit ținuți ascunși”, arată sursa citată.

Florica Preda a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în data de 16 iunie 2022. Procesul nu a început pe fondul cauzei.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...