Autoritățile au anunțat faptul că noua tulpină de coronavirus, descoperită la finele anului trecut în Marea Britanie, a fost confirmată la o pacientă din Giurgiu. Aceasta nu ar fi călătorit în străinătate, informează Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Balș.

 

Potrivit medicului Cătălin Apostolescu, este vorba despre o tânără de 27 de ani din județul Giurgiu, internată pe data de 3 ianuarie, care nu a avut nevoie de tratament în spital și se tratează în prezent la domiciliu. Ea are o formă foarte ușoară de COVID-19.

„Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită”, a declarat medicul Cătălin Apostolescu.

Potrivit estimărilor, noua tulpină „ar putea progresiv să le înlocuiască pe celelalte aflate în circulație în regiune, cum se observă deja în Regatul Unit și din ce în ce mai mult în Danemarca”, a spus directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

În prezent, 22 de țări din Europa au înregistrat deja cazuri legate de această nouă tulpină (“VOC 202012/01”), a precizat OMS.

Din cauza transmisibilității sale sporite, noua tulpină riscă să agraveze numărul de cazuri și să contribuie la suprasaturarea sistemelor sanitare, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here