Marcel Păvăleanu, fost consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului în perioada cabinetului Victor Ponta este, de asemenea, una din persoanele vizate de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas. Printre sutele de documente găsite la percheziții la domiciliul lui Emanuel Saghel, se numără și informații despre Marcel Păvăleanu. La locuința lui Saghel, anchetatorii au găsit fișa acestuia de la Evidența Persoanelor, lucru care înseamnă că documentul a fost accesat din baza de date a MAI, printat și multiplicat, apoi scos în afara unității, lucru care este ilegal întrucât vorbim de documente clasificate. În plus, numele lui Păvăleanu apare și într-un raport găsit la Saghel acasă cu privire la persoanele care dețineau puterea administrativă în Prahova la nivelul anului 2008, după alegerile locale din acel an. Astfel de rapoarte erau întocmite de polițiștii în cauză fie pentru a aduna informații despre cei vizați, cu scopul de a le fabrica dosare penale sau, după caz, de a le proteja afacerile, sau cu scopul de a fi trimise la Minister, astfel încât eventuale anchete împotriva celor vizați să fie pornite de la București.

Citește și: Ponta, Năstase, Ghiță, Cosma, Anastase, Semcu, Alexe, Găoază, Bijucă, Piarole vizați de rapoarte informative din Ministerul de Interne

În raportul la care facem referire, numele lui Marcel Păvăleanu apare ca fiind „săgeata” lui Răzvan Alexe în traficul cu produse petroliere, cel din urmă fiind afacerist apropiat lui Mircea Cosma, la acel moment președinte CJ Prahova, cu legături în lumea interlopă. Raportul spune că în schimbul sprijinului în campania electorală față de Cosma, Alexe a putut numi oameni în funcții publice cheie cu scopul de a-și avantaja afacerile, un exemplu în acest sens fiind Marcea Păvăleanu, care a fost membru în Consiliul de Administrație al SC Parc Industrial Ploiești SA din 2012 până în februarie 2013, când a plecat la Secretariatul General al Guvernului (SGG). Numele lui Marcel Păvăleanu apare și în societăți comerciale care au făcut obiectul unor dosare penale de răsunet. Este și cazul societății Marconstruct Company, societate pe care în data de 21 ianuarie 2013 Marcel Păvăleanu i-a cedat-o pentru 200 de lei Ceciliei Stroe, coinculpată alături de el în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani și fostă secretară a afaceristului Răzvan Alexe, om de încredere al acestuia.

Citește și: Mărturii incredibile: polițistă batjocorită de ofițerul Adrian Rădulescu. FOTO-DOCUMENTE

Marcel Păvăleanu a fost prezentat în presa locală drept interlor, apropiat familiei Cosma, și totodată fost președinte al organizației PSD Plopeni. A fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, faptă din perioada septembrie-decembrie 2005. Instanța l-a obligat și la plata unor despăgubiri în valoare de aproape 2 milioane de lei, prejudiciu cauzat bugetului de stat.

Păvăleanu a mai fost pus sub acuzare într-un alt dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, în care prejudiciul a fost evaluat inițial de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la suma de 35 de milioane de lei, cauzat în perioada 2012-2013. Păvăleanu, alături de ceilalți inculpați, este acuzat de anchetatori că a s-a folosit de un lanț comercial fictiv format din aproximativ 60 de societăți comerciale din Prahova și București, din care o parte aveau comportament de tip „fantomă”, simulând operațiuni comerciale cu efect de diminuare a bazelor impozabile fiscal.

Citește și: Nașul Adrian Rădulescu își proteja finul, Gabriel Trifu, patronul VIGAFON?! FOTO-DOCUMENTE

Iată ce documente cu privire la Marcel Păvăleanu au fost găsite în urma perchezițiilor instrumentate în dosarul 150/P/2014 în care DNA Ploiești i-a trimis în judecată pe cei trei ofițeri Saghel, Rădulescu și Ispas:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here