Fostul director al Direcției de Gestiune Patrimoniu din cadrul Primăriei Ploiești, Florin Petrache, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, după ce DNA l-a acuzat de primire de foloase necuvenite. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de zece zile.

Pe lângă cele opt luni de închisoare cu suspendare, Petrache are și un termen de încercare de doi ani. Fostul director de la Patrimoniu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în septembrie 2016, în urma unui denunț făcut împotriva sa de Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești.

Conform sentinţei publicate pe portalul instanţelor de judecată, magistraţii au constatat că legea penală mai favorabilă este codul penal anterior, respectiv varianta din anul 1969 şi în baza acesteia au admis cererea de schimbare încadrare juridică a faptelor din infracţiunea de luare de mită în infracţiunea de primirea de foloase necuvenite.

Anchetatorii au stabilit că în perioada martie-aprilie 2012, Florin Petrache, în calitate de director al Direcţiei de Gestiune Patrimoniu din Primăria Ploieşti, a pretins de la un om de afaceri, martor în dosar, executarea unor lucrări de amenajare la locuinţa sa şi la un alt imobil, în valoare de 3.785,64 lei, lucrări care au fost realizate câteva luni mai târziu.

”Ca urmare a primirii acestor foloase, inculpatul a făcut cu celeritate demersurile necesare promovării şi supunerii aprobării Consiliului Local a unui proiect de hotărâre ce privea prelungirea unui contract de asociere încheiat între municipiul Ploieşti şi o firmă la care martorul avea calitatea de asociat, vizând exploatarea în comun a unor panouri publicitare aflate pe terenul aparţinând domeniului public de interes local, precum şi pentru stingerea unui litigiu civil dintre cele două entităţi aflat pe rolul instanţei”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie mai spun că, în lunile aprilie şi mai 2012, Petrache a semnat două documente prin care se renunţa la continuarea acţiunii civile în instanţă împotriva firmei deţinute de respectivul om de afaceri şi se prelungea contractul de asociere cu aceasta, care expira în anul 2013.

După începerea anchetei DNA în privinţa sa, Florin Petrache a fost suspendat din funcţia de director al Direcţiei Gestiune Patrimoniu din Primăria Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here