Constantin Ispas, prahoveanul de 48 de ani care și-a ucis iubita cu 30 de ani mai tânără, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Dosarul a fost înregistrat, miercuri 26 mai pe rolul instanței penale a Tribunalului Prahova, dar nu a primit încă un prim termen de judecată.

Fata de 17 ani a fost ucisă în ziua de 7 aprilie în clădirea fostelor băi publice din Ploiești, însă crima a fost descoperită două zile mai târziu, abia după ce mama copilei a anunțat poliția că fata nu s-a întors acasă.

Constantin Ispas, zis ”Specialu”, prahoveanul de 48 de ani acuzat că și-a ucis iubita de 17 ani, cu care avea o relaţie amoroasă, se află în arest încă din data de 9 aprilie. După ore bune de audieri, omul și-a recunoscut fapta și a condus echipa de poliție la locul unde i-a curmat viața iubitei sale cu 30 de ani mai tânără.

Speriată că nu s-a întors acasă, mama adolescentei a anunțat poliția care a demarat imediat căutările. Polițiștii au mers de prima dată în satul Hăbud din comuna prahoveană Șirna, unde locuia Ispas. Acesta nu a recunoscut că ar ști unde se află iubita sa. A fost luat însă la secția de poliție, unde a fost audiat ore bune, până ce individul și-a recunoscut fapta.
Cadavrul fetei de 17 ani a fost găsit la subsolul unei clădiri abandonate, unde în trecut au funcționat băile publice din Ploiești. Nu au fost găsite urme de sânge la locul crimei, însă pe gâtul fetei au fost identificate răni care indicau faptul că a fost sugrumată, dar și o rană la cap provocată cel mai probabil în momentul în care s-a prăbușit.

În ziua crimei cei doi au întreținut relații sexuale, iar scandalul a izbucnit imediat după, pentru că fata i-ar fi cerut iubitului cadoul promis, o sumă de bani (1000 de lei, potrivit unor surse). Pentru că Ispas nu avea la el banii, fata ar fi început să-l amenințe că va face relația publică. Cearta a degenerat, iar într-o criză de furie Ispas și-a sugrumat iubita. Când a văzut că nu mai respiră s-a panicat și a fugit.

Există și un al doilea motiv al omorului. În timpul întâlnirii, fata a fost contactată telefonic de un alt bărbat, iubitul oficial. Gelos, Ispas se pare că i-a smuls fetei telefonul din mână și ar fi avut un dialog în contradictoriu cu rivalul său pe care l-ar fi amenințat că nu o să-și mai vadă iubita. Acesta din urmă a sunat pe mama fetei și i-a cerut să ia măsuri de urgență, realizând că adolescenta este în pericol.

Procurorii nu l-au acuzat pe Constantin Ispas și pentru act sexual cu un minor, pentru că victima avea 17 ani, iar relaţia intimă a fost consimţită. Potrivit Codului Penal, raportul sexual cu un minor se pedepsește cu condiția ca victima să nu fi împlinit vârsta de 16 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here