Un clopot de 300 de kilograme a dispărut de la mănăstirea Hlincea, din județul Iași, a anunțat preotul Bogdan Mihalachi, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, clopotul costase 21.000 lei și fusese cumpărat de la un alt locaș de cult, mănăstirea “Petru Vodă”.

Poliţiştii ieşeni au preluat cazul și urmăresc de câteva zile toate punctele de colectare a fierului vechi, pentru a găsi clopotul, înainte de a fi topit. Obiectul era confecţionat din bronz şi alamă.

Reprezentanții mănăstirii susțin că obiectul furat era afară, în şantier, biserica fiind în construcție de mai mulți ani.

”Mi l-au luat cum aţi lua un tort din cofetărie, l-au pus în căruţă şi l-au transportat într-una dintre nopţile 28 februarie spre 1 martie sau 1 spre 2 martie. Sper să clarificăm cu camera video din zonă situaţia, au fost cei de la Poliţie. Mi-au spus că se duc în zonă să vadă cine are căruţă în sat să vadă familiile”, a spus pr. Bogdan Mihalachi.

Pe clopot era inscripţionat numele celebrului preot Iustinian Pârvu şi hramul „Sfinţii Arhanghelului Mihail şi Gavril”, exact hramul bisericii care urmează să fie construită în Hlincea, scrie g4media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here