De aproape un an, Ion Iordăchescu conduce Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Regiunea Sud-Muntenia (Ploieşti).

Înainte de această funcție, Iordăchescu a fost polițist local la Blejoi.

Parcursul profesional al lui Iordăchescu este cel puțin ciudat. Abonat la funcții publice, Ion Iordăchescu a trecut de la secretar de stat la șef pe achiziții în CJ Prahova, polițist local la circulație și în final șef pe mai multe județe în ce privește protecția consumatorului.

Cine este Ion Iordăchescu?

Iordăchescu a fost până în septembrie 2019 secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, iar ulterior a fost numit la conducerea celui mai important departament al CJ Prahova, post pe care l-a ocupat până în toamna lui 2020.

Din acel moment, Ion Iordăchescu, fostul director executiv al Direcției de Achiziții Publice din cadrul Consiliului Județean Prahova, sprijinit de către PSD, a fost transferat la Poliția Locală din Blejoi, pe un post de execuție. Mai exact cu competențe pe zona de rutieră.

În 2020, primarul PSD al comunei Blejoi, Adrian Dumitru, declara pentru Ziarul Incomod:

”Domnul Iordăchescu ar fi trebuit să ne ajute la problema transportului public, pentru că are experiență în domeniu. Știți că sunt probleme legate de transportul public între Ploiești și Blejoi. Dumnealui însă m-a anunțat că, din motive personale, dorește suspendarea din funcție. Are acest drept legal. Va rămâne în corpul funcționarilor publici”.

Schimbarea radicală de carieră, de la funcția de director executiv la cea de polițist local a venit în contextul deciziei de reorganizare a schemei de personal solicitată de Consiliul Județean Prahova, odată cu venirea în funcția de președinte a liberalului Iulian Dumitrescu.

Ion Iordăchescu a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, însă în septembrie 2019 a cerut eliberarea din funcție.

Conform declarației de avere din anul 2020, Iordăchescu a primit un salariu de la Transporturi în valoare de 86.126 lei (puțin peste 7000 de lei pe lună). Ca director executiv în cadrul unei direcții a Consiliului Județean Prahova, salariul lunar de bază este maximum de 13.985 lei, conform informațiilor prezente pe site-ul oficial al CJ Prahova.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here