Foto: România TV

Cătălin Nicolae Ceort, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, trimis în judecată de DNA Ploiești, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare.

Ceort a fost găsit vinovat pentru luare de mită.

Completul de cinci judecători a respins luni, 7 octombrie, apelurile formulate de fostul procuror, astfel că pedeapsa primită la prima instanță a rămas în vigoare.

Cătălin Ceort a fost condamnat inițial la patru ani de închisoare cu executare. Potrivit unui comunicat al DNA, remis presei la data trimiterii în judecată, ”CEORT CĂTĂLIN NICOLAE, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Anterior, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 28 decembrie 2016, față de inculpatul IGNAT VICTOR, avocat suspendat în cadrul Baroului București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.

Acești bani au fost pretinși de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluții favorabile față de martor în cauza respectivă.

La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here