fbpx
marți, noiembrie 28, 2023
spot_img

Fost șef al Poliției Române, acuzat de ANI că nu poate justifica peste 1 milion de lei

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniță, că are o diferență nejustificată între venituri și averea reală de 1,1 milioane de lei.

Anterior, Cătălin Ioniță a fost șeful Direcției Anticorupție din cadrul Ministerului de Interne și a fost cercetat de DNA. La ora actuală, acesta este pensionar.

Ioniță a fost retras de la conducerea IGPR după ce a rămas fără avizul ORNISS, care permite accesul la informații secrete, necesar exercitării funcției.

- Reclamă -

Conform surselor G4Media.ro, Ioniță a vrut să se pensioneze și în 2018, după ce Direcția Națională Anticorupție l-a pus sub învinuire în dosarul de corupție, însă ministrul de Interne de atunci, Carmen Dan, a refuzat, deoarece MAI se confruntase cu un scandal pe tema pensionarărilor anticipate. Ulterior, Ioniță ar fi încercat pensionarea și din motive medicale, fără succes, din nou, pentru că nu ar fi îndeplinit condițiile, spun aceleași surse.

Cătălin Ioniță a fost șeful Poliției Române timp de cinci luni, în anul 2018. Atunci a fost implicat în scandalul care a dus la schimbarea premierului Mihai Tudose.

Ioniță a explicat public într-o scrisoare deschisă că nu și-a dorit funcția de șef al Poliției Romane, pe care ar fi acceptat-o în urma unor presiuni. A mai spus și că a fost pus să-și scrie demisia chiar înaintea unei deplasări în SUA, iar familia lui ar fi fost filată.

- Reclamă -

Ioniță a fost urmărit penal de DNA pentru trafic de influență și fals în declarații, fapte care ar fi fost comise în perioada în care era șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Sectorului 1. DNA a anunțat în 2019 că a clasat dosarul.

Chestorul principal de poliție (r) Cătălin Alexandru Ioniță, fost șef al Poliției Române și fost șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA), a rămas în 2021 și fără titlul de doctor în științe după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în mod oficial, retragerea distincției academice pentru plagiat. În cazul lui Cătălin Ioniță, decizia a venit la doi ani și o lună după ce PressOne a dezvăluit, în exclusivitate, că teza de doctorat a acestuia este plagiată. Ioniță și-a susținut teza de doctorat în 2012 la Academia de Poliție.

Comunicatul ANI:

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.157.736 Lei între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia de către IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, fost Director General al Direcției Generale Anticorupție – Ministerul Afacerilor Interne, în perioada exercitării funcției publice.

- Reclamă -

Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

1 Decembrie la Ploiești: de la paradă și expoziție militară la artificii și retragere cu torțe

Autoritățile locale și Garnizoana Ploiești au pregătit un program inedit de 1 Decembrie. Evenimentele organizate în municipiu cu ocazia...
spot_img