Cezar Radu Ionescu, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Ploiești la 2 ani și șase luni de închisoare cu suspendare! Practic, Curtea de Apel a menținut sentința dată pe fond de Tribunalul Prahova, în luna noiembrie a anului trecut, respingând apelurile declarate de DNA Ploiești în acest dosar. Sentința Curții de Apel Ploiești este una definitivă.

Ca pedeapsă complementară, Cezar Ionescu a primit interdicția de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitve a sentinței.

“În temeiul prevederilor art. 861, alin. 1 – Codul penal din 1968 suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 (şase) ani (…) îl obligă pe inculpatul Ionescu Radu Cezar Liviu ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe lângă Tribunalul Prahova, conform programului stabilit de consilierul de probatiune; b) să anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeste 8 zile, precum si intoarcerea; c) să comunice si să justifice schimbarea locului de muncă; d) sa comunice informaţii de natură a-i putea fi controlate mijloacele de existenţă”, conform portalului instanțelor de judecată.

Instanța a decis să confiște de la inculpatul Ionescu Radu Cezar Liviu suma de 101.340,55 lei, reprezentând beneficiul realizat ca urmare a săvârşirii infracţiunii de luare de mită. În vederea recuperării sumei de bani, judecătorii au hotărât să mențină măsura sechestrului asigurător instituit prin Ordonanţa de luare a măsurilor asigurătorii nr. 337/P/2015 din data de 15 martie 2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti asupra bunurilor imobile constând în “casă de locuit situată în Municipiul Ploieşti, strada (…), judeţul Prahova, în suprafaţă de 200 mp şi teren aferent în suprafaţă de 714 mp, dobîndite în anul 1978 şi 2005 prin moştenire, în cotă de 1/1, până la concurenţa sumei de 101.340, 55 lei. În baza art.274 alin.1 Cod proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 5.000 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor judiciare avansate de stat”, conform aceleiași surse.

Radu Cezar Ionescu a fost arestat preventiv la solicitarea DNA Ploiești în luna martie 2016. Procurorii l-au acuzat atunci că, în cursul lunii noiembrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, a pretins și primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză) un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea acestuia din urmă referitor la derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Județean Prahova și efectuarea la timp a plăților aferente. Autovehiculul în cauză a fost primit prin intermediul unei alte firme care, în perioada 22.12.2006 – 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăți.

De asemenea este important de reamintit faptul că fostul vicepreședinte al CJ Prahova este cel care l-a denunțat pe Horia Tiseanu, edilul municipiului Câmpina, care se află acum în faza de urmărire penală în calitate de inculpat al unui dosar instrumentat de DNA Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here