Agenția Națională de Integritate (A.N.I.) a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a 11 foşti sau actuali aleși locali (doi primari, doi foşti viceprimari, trei viceprimari și patru consilieri locali). Printre aceștia se află și un fost viceprimar dintr-o comună prahoveană.

Marin Grancea, fost viceprimar al comunei Baba Ana, jud. Prahova, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 27 iunie 2012-19 martie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și administrator al firmelor S.C. GRO CONT SERV S.R.L. și S.C. GR OANA CONT SERV S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Reamintim că viceprimarul comunei Baba Ana, Marin Grancea, a fost trimis în judecată în iunie 2011, alături de alţi doi inculpaţi, într-un dosar de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. În decembrie 2011, viceprimarul a fost condamnat de Curtea de Apel Ploieşti la patru luni de închisoare pentru uz de fals şi şase luni de închisoare pentru fals în declaraţii, în final instanţa aplicând pedeapsa cea mai grea, respectiv aceea de şase luni de închisoare şi dispunând suspendarea executării acesteia.

Grancea a înaintat recurs, iar instanţa supremă a menţinut decizia Curţii de Apel Ploieşti, sentinţa de condamnare fiind definitivă începând cu septembrie 2012, dată de la care primăria a continuat să plătească indemnizaţia încă o jumătate de an. Efectuarea plăţilor ilegale, care au prejudiciat bugetul comunei cu suma totală de 17.297 de lei, s-a făcut în perioada octombrie 2012 – martie 2013 şi a fost constatată de către auditorii Curţii de Conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here