fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Fosta soție a unui președinte de CJ a murit de malarie

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un nou caz de malarie în România, de data aceasta urmat de decesul victimei! Fosta soție a unui președinte de Consiliu Județean a fost găsită moartă.

Este vorba despre Camelia Tișe, fosta soție a președintelui CJ Cluj Alin Tișe, care a fpst găsită moartă luni în apartamentul ei din Cluj Napoca. Potrivit publicațiilor naționale, femeia a murit de malarie.

Aceasta, în vârstă de 47 de ani, tocmai se întorsese dintr-o vacanță în Tanzania și Zanzibar.

- Reclamă -

Conform unor surse, citate de Foaiatransilvana.ro, angajații de la Medicină Legală, dar și polițiștii prezenți, au purtat măști de protecție tocmai pentru a evita infecția cu un astfel de virus, fiind prima ipoteză luată în calcul.

Camelia Tișe, fosta soţie a preşedintelui CJ Cluj Alin Tişe, a fost găsită moartă, luni, în apartamentul ei din Cluj-Napoca. Ea avea 47 de ani și a fost găsită fără suflare în casă de menajera ei. Aceasta nu avea urme de violenţă pe corp, iar din acest motiv, procurorii au avut în vedere ipoteza decesului din cauze medicale, transmite hotnews.ro.

Pe data de 30 ianuarie Ministerul Sănătății anunța că în ultimele trei luni în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie, la persoane care au călătorit în zone endemice din Africa. Până la acel moment nu se înregistrase niciun deces.

- Reclamă -

Malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles), iar profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari.

Semnele şi simptomele malariei pot include: febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, diaree, precum şi alte manifestări. Specialiştii afirmă că diagnosticul malariei se realizează în urma unor analize specifice ale sângelui care se fac în unităţi medicale specializate.

„Este esenţial ca pacienţii să se prezinte la medic imediat ce apar primele semne, pentru a beneficia de un diagnostic precis şi pentru a iniţia rapid tratamentul specific”, spun specialiştii.

De asemenea, specialiştii avertizează că întârzierea în prezentarea la medic în cazurile de malarie poate fi extrem de periculoasă, putând duce chiar şi la deces.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut