fbpx
luni, mai 29, 2023

Fostul comandant al Poliției Mizil scapă de închisoare. A fost judecat într-un dosar de trafic de minori

Citește Și

- Advertisement -

Marius Nicuşor Rotaru, comisarul şef, fost comandant al Poliţiei Mizil, scapă de închisoare într-un dosar de trafic de minori în care ofiţerul fusese deferit justiţiei pentru două fapte: folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi favorizarea făptuitorului.

Curtea de Apel Ploiești a decis, joi 2 martie 2023, încetarea procesul penal pornit împotriva ”inculpatului Rotaru Marius Nicuşor, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi a infracţiunii de favorizarea făptuitorului, fapte din 2016, ca urmare a prescripţiei răspunderii penale”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

- Advertisement -

Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Rotaru a fost achitat în primă instanţă pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, dar a fost condamnat pentru favorizarea făptuitorului la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Marius Nicușor Rotaru a fost arestat de DIICOT în septembrie 2016 și ulterior arestat preventiv doar pentru câteva zile, pentru că în apel, Curtea de Apel a decis plasarea acestuia în control judiciar.

- Advertisement -

Fostul șef al Poliției din Mizil a fost acuzat de procurorii DIICOT că a ignorat reclamațiile unor fete minore din Prahova care au cerut ajutor polițiștilor să le scape din mâinile unor proxeneți care le forțau să se prostitueze.

Una dintre fetele sechestrate într-un apartament din Mizil a reușit să scape de proxeneți, sărind pe geam, și s-a oprit direct la postul de poliție unde a reclamat că a fost violată și obligată să întrețină relații sexuale. Într-un astfel de caz, șeful Poliției Mizil ar fi trebuit să intervină imediat, să anunțe criminaliștii, respectiv procurorii DIICOT competenți în soluționarea cauzelor de trafic de persoane și constituire de grup infracțional.

Comandantul poliției nu doar că a ignorat reclamația fetei, permițând astfel proxeneților să continue exploatarea fetelor, dar a cerut și el favoruri sexuale, potrivit procurorilor DIICOT.
”Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Rotaru Marius Nicușor, având funcţia de şef al Poliției Orașului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional din care fac parte inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare ajutându-i astfel pe să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

De asemenea, s-a reţinut că inculpatul Rotaru Marius Nicușor a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului infracțional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane”, se arată în comunicatul DIICOT.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO Trei mașini implicate într-un accident în Ploiești

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier luni după-amiază, 29 mai, în Ploiești. Accidentul s-a produs în zona...

Mai Multe Articole Ca Acesta