Curtea de Apel Bucureşti a judecat, vineri, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă.

Instanţa a decis ca fostul ministru să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

Vineri dimineață, Pintea a fost adusă din Arestul Central al Poliției Capitalei cu o dubă și fără să fie încătușată.

În ultimele zile, a fost intens dezbătută încătușarea Sorinei Pintea în momentul în care a fost dusă la un consult medical, la policlinica Ministerului de Interne din București.

Sorina Pintea, arestată pentru luare de mită, nu se încadrează printre excepţiile de a nu fi încătuşată din regulamentul MAI privind organizarea şi funcţionarea centrelor de reţinere şi arestare preventivă din 9 februarie 2018, au explicat G4media.ro surse din poliţie.

Procurorii DNA o acuză pe Sorina Pintea că ar fi luat 120.000 lei printr-un intermediar pentru “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Suma ar fi reprezentat a doua tranșă din suma totală, fostul ministru al Sănătății din Cabinetul Dăncilă încasând anterior suma de 10.000 euro, conform DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here