fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Fostul președinte al AEP, candidat ALDE la Parlamentul European, Daniel Barbu, urmărit penal în dosarul subvențiilor pentru PSD

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente Daniel Barbu – candidat ALDE pentru Parlamentul European – a fost pus sub urmărire penală în dosarul privind subvențiile acordate de stat PSD, în care este cercetat și trezorierul PSD Mircea Drăghici. Daniel Barbu este acuzat de procurori că în perioada în care a condus AEP nu a urmărit cum sunt cheltuiți banii primiți ca subvenție de către partidele politice și ar fi stopat controlul la PSD.
Acuzațiile aduse de DNA fostului șef al AEP:
  • În perioada 27 mai 2017 – 27 februarie 2019, în calitate de președinte al Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu nu ar fi urmărit, conform legii, destinația subvențiilor acordate formațiunilor politice.
  • Nu ar fi dispus, potrivit Legii finanțării activității partidelor politice (art. 44 din Legea nr. 334/2006 republicată), verificări anuale pentru fiecare partid, privind respectarea prevederilor legale referitoare la venituri (inclusiv cele provenite din fonduri publice, subvenții) și cheltuieli.
  • Ar fi stopat unele controale aflate în curs.
Daniel Barbu este acuzat că, printr-o adresă din 22 ianuarie, ca urmare a unei scrisori adresate Autorității Electorale Permanente de către trezorierul unui partid, în calitate de președinte al AEP, ar fi dispus în mod discreționar oprirea controalelor inițiate prin ordine de serviciu de către directorul structurii competente, controale ce vizau respectiva formațiune politică (PSD – n.r.).
DNA arată că în Legea 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale nu există nicio prevedere legală care să permită oprirea unui control dispus de directorul structurii competente din cadrul AEP.
Deși a luat cunoștință prin angajații AEP de ”unele nereguli cu referire la utilizarea subvențiilor ”, Daniel Barbu nu a fost de acord cu solicitarea unuia dintre angajați săi de a se relua controalele suspendate din dispoziția sa, preferând să își dea demisia în 27 februarie din funcția de președinte al AEP, mai spun procurorii DNA.

Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente Daniel Barbu a fost audiat miercuri la DNA.

În 22 ianuarie, Daniel Barbu, numit de ALDE la conducerea AEP, a dispus suspendarea controlului AEP la PSD privind cheltuirea banilor din subvenții.

Sursa: www.hotnews.ro
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img