adrian dobre
Deranjat de o comparaţie publicată marţi de Primăria Ploieşti cu privire la investiţiile din mandatul trecut şi cele din prima parte a mandatului actual, fostul primar Adrian Dobre a răspuns cu un mesaj ironic, în care susţine că bilanţul prezentat este o “minciună poleită cu grafice”  şi spune că administraţia ploieşteană “compară prunele cu scaieții și investițiile cu cârpeala”.

Reacţia vine după ce Primăria publicase marţi, pe contul oficial de Facebook al instituţiei, o comparaţie între sumele alocate în perioadele 2016-2019 şi 2020-2022 pentru domenii de bază, precum străzile şi semnalizarea rutieră, locurile de joacă, unităţile de învăţământ sau sănătatea, statistică din care reieşea că investiţiile din ultimele 30 de luni sunt mai mari, într-unul dintre cazuri chiar de până la zece ori, faţă de cele din cei patru ani anteriori.

Primarul din mandatul 2016-2020, Adrian Dobre, în prezent administrator public în Câmpina, a reacţionat tot pe Facebook, publicând miercuri un mesaj în care contestă corectitudinea calculelor.

Adrian Dobre, mesaj ironic la adresa actualului primar al Ploieştiului

“Aritmetica la firul ierbii sau cum să investești mult în nimic. Primăria Ploiești a publicat, ieri, o situație comparativă a investițiilor din municipiu în perioada 2020-2022, raportată la 2016 -2020. Că primăria compară prunele cu scaieții și investițiile cu cârpeala nu ar fi fost așa de neînțeles. Dar constat că la Ploiești aritmetica nu se mai învață la școală, ci se deprinde acum la firul ierbii. La fel ca administrația”, a comentat Adrian Dobre, după apariţia bilanţului.

“Așa cum mă cunoașteți, nu vreau polemică ci doar să atrag atenția că minciuna poleită cu grafice și cifre este la fel de utilă ploieștenilor ca și apa caldă, care se întoarce ca la Ploiești și curge tot rece”, a încheiat fostul primar al Ploieştiului.

Primăria Ploieşti, investiţii mai mari în perioada 2020-2022 decât în precedenţii patru ani

Mesajul fostului edil sugerează că efectele alocărilor bugetare din ultimii ani nu se prea văd şi cuprinde mai multe ironii, de la aluzia la declaraţiile din campanie ale lui Andrei Volosevici privind intenţia de a face “administraţie la firul ierbii” şi până la criza recentă a apei calde. Am putea bănui că nici măcar alegerea prunelor ca termen de comparaţie n-a fost întâmplătoare, cu o posibilă trimitere la numele fostului consilier personal al primarului Dobre, Eugen Prună, personaj cu un rol substanţial în administraţia ploieşteană din mandatul respectiv. Nu în ultimul rând, “cârpelile” despre care vorbeşte fostul primar se referă la faptul că multe dintre obiectivele prezentate în comparaţia Primăriei au fost încadrate ca reparaţii curente, care, în logica administrativă, sunt complet separate de investiţii.

Adrian Dobre a fost subprefect şi prefect de Prahova în perioada în care PDL s-a aflat la guvernare, iar ulterior a fost consilier judeţean din partea aceluiaşi partid. În 2016, după fuziunea dintre PDL şi PNL, conducerea partidului l-a ales să candideze pentru funcţia de primar, Dobre fiind puternic sprijinit în campanie tocmai de către Andrei Volosevici. Relaţia dintre cei doi, de altfel foşti colegi de clasă în “Caragiale”, s-a răcit, însă, la relativ scurt timp după alegerile locale.

În 2020, după un mandat dominat de tensiunile dintre primarul liberal şi majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local, PNL a ales să sprijine candidatura lui Andrei Volosevici, în bună măsură şi ca o reparaţie pentru faptul că nu i-a permis să candideze cu patru ani înainte, în timp ce Dobre, intrat cumva într-un con de umbră, fără să mai prindă un loc măcar pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare din acelaşi an, a ales să meargă la Primăria Câmpina, pe postul de consilier personal al noului primar independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here