fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Fostul primar al comunei Secăria, achitat de Tribunalul Prahova într-un dosar de corupție

Citește Și

- Reclamă -

Fostul primar al comunei prahovene Secăria, Iulian Popa, a fost achitat pe fond, de instanța penală a Tribunalului Prahova, într-un dosar trimis în judecată de procurorii anticorupție din Ploiești. Popa a fost acuzat că a prejudiciat bugetul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, obținând pe nedrept fonduri europene. Instanța a considerat că fostul edil nu este vinovat de instigare la infracţiunea continuată de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave și instigare la infracţiunea continuată de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, infracțiuni de care a fost acuzat de DNA Ploiești.

Sentința dată de Tribunalul Prahova, luni, 8 mai, nu este definitivă și poate fi apelată în termen de 10 zile. Fostul primar din Secăria nu este la prima experiență în instanță. El a mai fost judecat într-un dosar de corupție, tot într-o cauză în care a fost acuzat că a prejudiciat bugetul UE. În acest dosar a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

- Reclamă -

În rechizitoriul întocmit de procurori s-a reţinut că, în perioada 2008 – 2011, inculpatul Măncilă Romulus, în vederea obţinerii unor sume de bani din fonduri europene şi din bugetul naţional, a depus la APIA – Centrul Judeţean Prahova, patru cereri de plată pe suprafaţă, declarând în fals că deţine animalele şi suprafeţele de teren pentru care a solicitat plata, prezentând în acest sens documente inexacte şi înscrisuri false. Inculpatul Măncilă Romulus a fost determinat de inculpatul Popa Iulian, primarul comunei Secăria, judeţul Prahova să încheie un contract de arendare în cursul lunii aprilie 2008, acesta din urmă întocmind şi semnând contractul fără aprobarea Consiliului Local al comunei Secăria, judeţul Prahova şi fără respectarea procedurii legale de atribuire în arendă. Contractul a fost întocmit şi semnat de cei doi inculpaţi într-un scop bine determinat, şi anume, acela de însuşire a banilor fără a exista intenţia de a întreţine păşunile în bune condiţii de agromediu, conform reglementărilor naţionale în vigoare. În modalitatea descrisă inculpatul Măncilă Romulus a obţinut, pe nedrept, fonduri pentru agricultură în sumă totală de 2.337.631,51 lei (2.022.110,36 lei din fonduri europene şi 315.521,15 lei reprezentând cofinanţare din bugetul naţional), sume ce reprezintă paguba adusă bugetelor menţionate şi cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA Ploiești au la dispoziție 10 zile pentru a ataca la Curtea de Apel sentința dată în această cauză de Tribunalul Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Alertă cu bombă într-un avion care a aterizat de urgență în România

Un avion a aterizat de urgență în România din cauza unei alerte cu bombă.Este vorba despre un avion de...
Sari la conținut