Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este urmărit penal de procurorii DNA într-un dosar privind construirea podului rutier suprateran peste DN1.

Fostul edil este acuzat de ”folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată”, potrivit DNA.

Potrivit unor surse judiciare, mai mulți angajați ai Primăriei Câmpina au fost audiați la DNA în dosarul privind contruirea pasajului suprateran

Pasajul rutier suprateran care face legătura între Câmpina și DN1, a fost inaugurat în aprilie 2012 și a costat 26.534.687,59 de lei, din care 20.308.570,08 lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile din fonduri europene.

Inaugurarea podului rutier a fost un moment de fală pentru politicienii PDL, aflați la guernare în acea perioadă. Chiar Roberta Anastase, atunci preşedintele Camerei Deputaţilor, a catalogat pasajul suprateran ”o lucrare extraordinară, o investiţie deosebită”.

La inaugurare au fost prezenți, ministrul al dezvoltării regionale și turismului, Cristian Petrescu, deputatul (PDL) Florin Anghel, Adrian Dobre, atunci prefectul județului Prahova, ulterior primarul Ploieștiului, iar în prezent administratorul public al municipiului Câmpina.

Reamintim că Horia Tiseanu este deja trimis în judecată de procurorii anticorupție într-o altă cauză în care este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și luare de mită.

Acest prim dosar al fostului edil de la Câmpina se judecă pe rolul secției penale a Tribunalului Prahova din 2016. Judecata a fost însă reluată de la zero în noiembrie 2021 după ce judecătorul care analizare până la această dată dosarul a fost avansat la instanța superioară. Conform principiului continuităţii, membrii completului care judecă procesul trebuie să rămână aceiaşi în tot cursul judecăţii.

În prezent, Horia Tiseanu este directorul ADI Termie, Asociaţia de dezvoltare intercomunitară constituită de Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Ploieşti pentru gestionarea sistemului de termoficare din municipiu.

SURSA FOTO campinaph.ro

1 COMENTARIU

  1. A călcat pe bec mai mereu și după 25 ani la Casa cu grifoni campinenii îl jelesc. Nu cred ca va face pact cu diavolul adică cu greii din PSD. Cum nu cred ca PSD va da ora exacta în Câmpina, Tudor va fi ultimu conducător PSD la Câmpina. Cel puțin pana în 2035 tot partide de dreapta vor fi la cârma tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here