Ion Manea, fostul primar al comunei prahoveane Valea Doftanei, a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Ploiești pentru acuzația de abuz în serviciu. Fostul edil rămâne totuși cu pedeapsa de un an și șase luni pentru instigare la fals intelecutal. Ion Manea a fost condamnat în primă instanță, de Judecătoria Câmpina, la trei ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.

”(…)admite apelurile declarate de inculpaţii Manea Ion, şi Talangă Liviu Petrişor, împotriva sentinţei penale nr. 237 din data de 22 octombrie 2019 pronunţată de Judecătoria Câmpina. Desființează, în parte, sentința atacată și rejudecând: achită pe inculpatul Manea Ion pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals intelectual, (instigare pretins comisă față de inculpatul Talangă Liviu Petrișor).

achită pe inculpatul Manea Ion pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu

Înlătură din sentință dispoziiile art. 404 alin. 4 lit. c) C.p.p. privind menținerea sechestrului asigurător Menține pedeapsa de un an și 6 luni închisoare aplicată de prima instanță inculpatului Manea Ion pentru infracțiunea de instigare la fals intelectual (instigare comisă față de inculpata Vlad Claudia),

(…)Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 10 septembrie 2020.
Document: Hotarâre  789/2020  10.09.2020”, conform portalului instanțelor de judecată.

Judecătoria Câmpina a decis în data de 22 octombire 2019 să-l condamne pe Ion Manea la trei ani de închisoare cu suspedare. Fotul edil a fost găsit de instigare la fals intelectual şi de abuz în serviciu într-un dosar care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova l-au acuzat că prin acţiunile sale ar fi favorizat mai mulţi oameni de afaceri care doreau să contruiască un complex turistic în comună.

Ion Manea a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în toamna aului 2015 şi a fost arestat preventiv în perioada 14.05.2015 la data de 21.05.2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here