primaria campina
Ar putea fi desfiinţat postul de administrator public al municipiului Câmpina, ocupat de Adrian Dobre, fostul primar al municipiului Ploieşti din perioada 2016-2020. Iniţiativa a fost lansată de consilierii PSD, care au argumentat că bugetul ar înregistra o economie considerabilă.

PSD Câmpina a anunţat miercuri, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a filialei, că va formula în cadrul şedinţei de Consiliu Local din 31 martie o propunere de desfiinţare a postului de administrator public al municipiului. Propunerea vine sub forma unui amendament propus la proiectul pentru aprobarea noii organigrame a Primăriei Câmpina.

Conform Codului administrativ, postul de administrator public este unul dintre cele mai importante dintr-o primărie, primarul având posibilitatea să îi delege, exact ca în cazul viceprimarilor, o sumedenie de atribuţii. Automat, şi salariul este unul dintre cele mai mari de instituţie. În mesajul transmis, PSD Câmpina susţine că desfiinţarea acestui post ar aduce o economie anuală de peste 170.000 de lei, echivalentul a aproape 35.000 de euro.

“Pentru ședința Consiliului local care va avea loc în data de 31 martie 2022, am transmis spre aprobarea consilierilor locali un Amendament, prin care propunem desființarea funcției de Administrator public. Dacă propunerea noastră va fi acceptată de către consilierii locali, la bugetul localității se va face o economie de 171.600 lei, anual”, a anunţat PSD Câmpina.

Adrian Dobre a fost adus pe această funcţie la scurt timp după alegerile locale din toamna lui 2020. Între 2016 şi 2020, el a fost primarul municipiului Ploieşti, iar anterior a fost subprefect, prefect şi consilier judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here