Honorius Moțoc, fost consilier local din Târgoviște, și Ciprian Prisăcaru, fost primar interimar al municipiului, au fost citați în această dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești. Potrivit unor surse, înainte de alegeri, au fost audiați și Cristian Stan, actualul primar, și Gabriel Boriga, fost primar.

 

Potrivit gazetadambovitei.ro, astăzi vor fi audiați consilierii locali târgovișteni din mandatul 2012-2016, într-un dosar început acum mai bine de un an, privind falimentarea Termica și montarea centralelor termice în unitățile subordonate Consiliului Local, din bugetul Târgoviștei.

Procurorii vor să afle în ce condiții s-a făcut debranșarea după ce se făcuseră investiții majore din buget  în rețele și în stația de cogenerare, debranșarea ducând la falimentul Termica. Ulterior, Consiliul Local a mai luat o decizie “ciudată”, și cu proiectul de montare a unor centrale termice în școli, ANL-uri, locuințe sociale și clădirile Primăriei, anulând o licitație internațională pentru a sparge proiectul în zeci de bucăți care au ajuns prin încredințare directă la firme apropiate mediului politic.

Vezi mai jos video cu Honorius Moțoc și cu Ciprian Prisăcaru la sediul DNA Ploiești:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here