fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Fostul șef al Poliției Timiș, condamnat la șase ani de închisoare pentru corupție

Citește Și

- Reclamă -

Fostul inspector șef al Poliției județului Timiș, Sorin Muntean, a fost condamnat la șase ani de închisoare, iar Pavel Dumitru, fost șef al Serviciul de Investigare a Criminalității a primit, în același dosar, cinci ani de închisoare, transmite pressalert.ro

Curtea  de Apel Timișoara a dat sentința în dosarul în care DNA l-a trimis în judecată pe fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu,  Dumitru Pavel, fostul șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Timiș, avocatul Marin Bîlc, liderul țiganilor din Lugoj, Iulian Boț, Constantin Toader și Petre Bejan.

- Reclamă -

Conform comunicatului DNA, în cursul anilor 2011 – 2013, inculpatul Boț Iulian, lider al unui clan local, împreună cu inculpații Toader Nicolae și Bejan Petrea, au constituit și au acționat în cadrul unui grup infracțional organizat, având ca scop desfășurarea de activități evazioniste, prin intermediul a două societăți comerciale administrate de aceștia din urmă.

Activitatea infracțională a grupului, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 800.000 euro, s-a manifestat pe linia importului de autoturisme din spațiul european și revânzării acestora „la negru”, cu eludarea obligațiilor legale privind plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

Din noiembrie 2013 și până în data de 1 februarie 2016, demersurile infracționale ale grupului au fost sprijinite și protejate de avocatul Bîlc Marin din cadrul Baroului Timiș, dar și funcționari publici din cadrul I.P.J. Timiș, ofițeri cu funcții de conducere în cadrul instituției, care au fost atrași de-a lungul timpului în sfera de influență a clanului și fidelizați prin oferirea periodică a unor avantaje patrimoniale și sume de bani – Muntean Sorin Petru, șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș și Pavel Dumitru, șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș. Pentru aceste „servicii”, în perioada 2013 – 2016, Boț Iulian a remis pentru Muntean Petru Sorin și Pavel Dumitru, câte 7.000 euro, iar pentru alte două persoane (un ofițer de poliție și un contabil – martori în cauză) sumele de 3.500 euro respectiv 2.000 euro.

- Reclamă -

Sentința nu este definitivă.

FOTO presssalert.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...