Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Radu Ionescu, trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită, şi-a recunoscut fapta, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori în acest dosar.

Conform documentului obţinut de AGERPRES, în cursul urmăririi penale, Radu Ionescu a avut o atitudine sinceră, el recunoscând fapta comisă şi regretând săvârşirea acesteia. De asemenea, procurorii notează că unul dintre denunţătorii din acest dosar este rudă cu inculpatul, respectiv naş de cununie al acestuia.

Radu Ionescu este acuzat că a primit, prin intermediul a doi oameni de afaceri, un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, pentru a sprijini societatea unuia dintre aceştia în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu CJ şi efectuarea la timp a plăţilor aferente.

De asemenea, maşina în cauză a fost primită şi ca recompensă pentru numirea şi susţinerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri în funcţia de preşedinte în Consiliul de Administraţie al unei societăţi comerciale cu capital integral de stat.

Unul dintre martorii denunţători le-a spus procurorilor că Radu Ionescu a şi specificat modelul autoturismului, dar şi dotările pe care acesta trebuia să le aibă.

În schimbul autovehiculului respectiv, inculpatul, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova în mandatul 2004-2008, a semnat, în numele preşedintelui CJ, în baza atribuţiilor de serviciu şi a organigramei de funcţionare a instituţiei, mai multe contracte de execuţie lucrări cu una dintre firme, precum şi documentaţia aferentă selecţiilor de oferte, rapoartelor de atribuire sau notelor de negociere, se mai arată în documentul citat.

Radu Ionescu a fost trimis în judecată, luni, de procurorii DNA Ploieşti, în stare de arest preventiv, el fiind acuzat de luare de mită.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparţine inculpatului, până la concurenţa sumei de 101.340,55 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova, cu propunerea de a se menţine măsurile dispuse în cauză.

Radu Ionescu a fost arestat preventiv la data de 2 martie, iar ulterior a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliul Judeţean Prahova. El a fost vicepreşedinte CJ Prahova în perioada 2004-2008, iar în primăvara anului 2015 a fost numit în aceeaşi funcţie din partea UNPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here