Protecția Consumatorilor din Prahova a amendat și a dispus scoaterea definitivă de pe piață a 700.000 litri de băuturi răcoritoare depozitate în soare, într-o locație din orașul Vălenii de Munte.

O echipă a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova a întreprins o acțiune de control într-o locație din Vălenii de Munte, în urma unei informații apărută în spațiul public referitoare la modul în care sunt depozitate sticlele cu băuturi răcoritoare. În urma controlului, 700.000 litri de băuturi răcoritoare au fost scoase definitiv de pe piață.

“Comisarii au constatat, astfel, la sediul companiei Maspex Romania SRL, din Vălenii de Munte, care este producător al unor produse marca Tymbark, diverse sortimente de băuturi răcoritoare depozitate în aer liber, sub acțiunea directă a razelor soarelui.

Acest mod de păstrare nu respectă condițiile specifice menționate pe eticheta produselor, unde este specificat clar că produsul trebuie “a se păstra la loc uscat și răcoros, ferit de razele soarelui și de îngheț”, se arată într-un comunicat de presă.

Sunt receptiv la toate mijloacele prin care consumatorii aleg să comunice cu noi, chiar dacă, cei mai tineri folosesc modalități neobișnuite de a transmite mesaje, până acum ceva timp. Învăț permanent, adaug fermitate activității de control și aduc un suflu nou în modul de abordare al fiecărei acțiuni în parte.

Am o familie întregită cu cea a celorlalți consumatori și mă identific cu lupta continuă care trebuie dusă pentru protejarea intereselor și drepturilor acestora”, a declarat Ion Iordăchescu, comisar șef Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

Astfel, sancțiunile date de comisarii prahoveni producătorului din Vălenii de Munte au fost:

  • amendă contravențională în valoare de 30.000 lei
  • măsura de oprire definitivă a comercializarii si scoaterea din circuitul consumului uman a unei cantități de aproximativ 700.000 litri de băuturi răcoritoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here