fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

FOTO: Acțiune de amploare a Poliției Prahova. Aproape 300 de mașini oprite pentru control

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
IPJ Prahova a organizat, vineri, o acțiune de amploare în Ploiești, în localitățile din împrejurimi, dar și pe drumurile naționale din județ. 

 

„Acțiunile au avut drept obiective prevenirea și combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracționale, prevenirea și combaterea criminalității stradale, precum și verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Reclamă -

În cadrul acțiunilor au fost angrenați peste 70 de polițişti care au legitimat 290 de persoane şi au controlat 250 de autovehicule.

De asemenea, au fost controlate 24 de autoutilitare și 15 unități comerciale.

Astfel, au fost aplicate 141 de sancțiuni contravenționale în valoare de 67.800 de lei.

- Reclamă -

Au fost efectuate peste 100 de testări cu aparatul etilotest.

Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Polițiștii prahoveni au verificat agenții economici cu obiect de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor și demontarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au controlat 4 agenți economici și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale conform prevederilor O.U.G. nr.92/2021 privind regimul deșeurilor.

- Reclamă -

Valoarea sancțiunilor aplicate este de 20.000 de lei.

Exemplu:

Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Blejoi, polițiștii au constatat faptul că agentul economic cu activitate principală demontare (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor nu îndeplinește condițiile de stocare în spații corespunzător amenajate, împrejmuite și securizate, pentru prevenirea scurgerilor necontrolate de uleiuri uzate.

În cauză, persoana juridică a fost sancționată conform prevederilor O.U.G. nr.92/2021 privind regimul deșeurilor, cu amendă în cuantum total de 10.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut