fbpx
joi, iunie 1, 2023

FOTO Aeronave americane F-35 au aterizat în România

Citește Și

- Advertisement -
Ministerul Apărării Naționale a anunțat că două aeronave americane F-35 au aterizat joi, în jurul orei 15.00, la baza aeriară de la Borcea. Prezența militarilor americani a fost explicată de MApN ca având ca scop misiuni și antrenamente în comun cu militarii români.
„Aeronave americane F -35, în Baza 86 Aeriană de la Borcea
Două aeronave F-35 Lightning II ale Forțelor Aeriene ale Americii din Europa (USAFE) au aterizat astăzi, în jurul orei 15, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, de unde vor executa, în următoarea perioadă, misiuni și antrenamente în comun cu militari și aeronave ale Forțelor Aeriene Române.
Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.
În același timp, aceste misiuni reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați.
Sursă foto: US Air Force SrA Allison Stewart”, este mesajul postat de MApN pe facebook.
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Președintele Iohannis, atac dur la adresa profesorilor care continuă greva: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii care continuă greva, în cadrul unei declarații făcute joi la Chișinău,...

Mai Multe Articole Ca Acesta