Andreea Ștefănescu, profesor care predă limba franceză în cadrul Școlii Gimnaziale Andrei Mureșanul, dar și diriginte al clasei a V-a B, reprezintă un exemplu nu doar pentru colegii săi, directori ai unor unități de învățământ, ci și pentru administrația publică locală.

Principiul pe care aceasta îl urmează în tot ceea ce face este acela că în ipoteza în care vrei să le ceri elevilor să performeze, trebuie să le și oferi condițiile necesare. Materializând acest principiu, profesorul Andreea Ștefănescu a inițiat un proiect prin care a reușit să schimbe imaginea clasei în care elevii săi învață. Astfel, aceasta a reușit săle creeze micilor învățăcei condițiile optime în care aceștia să se dezvolte.

Plecând de la ideea că învățământul este gratuit și că părinții nu sunt obligați să investească în ceea ce înseamnă dotarea școlii, pentru ca elevii să învețe în condiții decente, profesorul Ștefănescu a bătut la ușile mai multor sponsori, reușind astfel să strângă suma de 40.000 lei. Astfel, clasa a fost renovată în integralitate: „Nu putem să le cerem elevilor performanță, fără ca noi să le creem condiții. Am vrut să arăt că dacă vrei, se poate și fără să soliciți bani părinților pentru a-i investi în clasa în care învață copiii lor. Am cunoscut și am beneficiat de sprijinul unor oameni care au înțeles importanța proiectului meu și m-au ajutat să renovez clasa în care învață elevii ai căror diriginte sunt. Începând de la parchet, calorifere, zugrăvit și până la achiziționarea unui laptop performant, a unui LCD pentru ca și școala online să se desfășoare în condiții optime. Aparatura ne este cu atât mai necesară, cu cât școala noastră este implicată și în Programul Erasmus. Sperăm să reușim să achiziționăm, tot cu sprijinul sponsorilor, o tablă interactivă” , a declarat Andreea Ștefănescu pentru deprahova.ro

“Clasa a 5a B, SC. Scoala Gimnaziala Andrei Muresanu Ploiești. Din dragoste și respect ptr voi, dragi elevi s a născut acest proiect senzațional. Mi a venit ideea de a va întâmpina, dragi boboci de gimnaziu, cu o surpriza “altfel”… Am pornit pe un drum obositor, greu, dar extraordinar de frumos! Am avut alături de mine niște oameni minunați, extraordinari, care au susținut acest proiect încă din prima clipa și s au implicat în totalitate, ptr ca altfel nu as fi reușit singura din niciun punct de vedere. Aceasta sala de clasa este gândită reamenajata de la zero, ritmul de lucru fiind unul alert. Sponsorul nostru principal este firma Coral din Ploiești, reprezentata de d nul director Badea Alexandru, căruia ii mulțumesc din suflet ptr toată susținerea financiara și nu numai! Doresc tuturor un an școlar senzațional, sănătate, realizări și putere de munca!”, este mesajul transmis pe pagina persoană de Facebook de către dirigintele și profesorul Andreea Ștefănescu.

Iată foto:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here