*De mai multe luni, oamenii din Valea Călugărească se plâng de calitatea apei de la robinet. Apa este tulbure, iar sătenii spun că s-au îmbolnăvit de stomac.
*Răspunsurile pe care le primesc de la DSP Prahova și de la firma care deține contractul pentru distribuția apei potabile sunt revoltătoare.
*Primăria Valea Călugărească a formulat o solicitare către operatorul de apă potabilă prin care cere reducerea facturilor din cauza calității precare a serviciului prestat. 

Situația persistă de multă vreme, iar Ziarul Incomod a scris, de-a lungul timpului de problemele cu care se confruntă oamenii din Valea Călugărească (articolul de mai jos a fost publicat în februarie 2019).

DETALII AICI: FOTO: Apă tulbure la Valea Călugărească

Și acum, apa de la robinet vine neagră sau tulbure. Nu poate fi băută, nu se poate folosi la gătit și, uneori, nici la spălat, iar oamenii se plâng că s-au îmbolnăvit.

În plus, apa cu impurități dăunează instalațiilor termice sau aparatelor electrocasnice.

Iată cum arată filtrul pentru apă într-o gospodărie al cărei proprietar a montat un astfel de aparat (fotografiile au fost făcute astăzi, 6 aprilie 2021):

Alte fotografii au fost postate de oameni pe grupul de Facebook Valea Călugărească.

Tot acolo, am găsit o adresă făcută de Primăria Valea Călugărească pentru operatorul de apă potabilă, în care solicită reducerea facturilor pe lunile martie și aprilie din cauza furnizării apei cu impurități.

Răspuns DSP: “Nu vă putem ajuta!” Angajat firmă: Dacă nu vă place apa, nu îi mai dați drumul să curgă!

Oamenii au ajuns la capătul răbdării, mai ales că sesizările trimise de aceștia către DSP Prahova și către operator nu au produs niciun efect.

Iar răspunsurile primite sunt pur și simplu revoltătoare.

Primăria se roagă de noi să facem petiții cât mai multe…că și ei au sesizat DSP-ul și degeaba.. Se roagă primăria de noi să mai facem și noi sesizări la Sanepid…

Răspuns DSP: Noi facem doar lunea recoltări de probe, nu te putem ajuta!“, este mesajul pe care l-am primit, marți, de la un cititor din Valea Călugărească.

În plus, atitudinea angajaților operatorului de distribuție a apei potabile este pur și simplu inadmisibilă.

O persoană a povestit pe Facebook discuția pe care a avut-o cu o angajată a firmei care a venit să ia probe, la solicitare.

Astăzi au venit iar să ia proba de apă, pentru a 3-a oară, mi-au spus:

Citez: “A fost o eroare și prea vă agitați. Dacă nu vă place apa și nu vreți sa plătiți acea apa (care ei susțin ca este bună), nu îi mai dați drumul să curgă!”

Ziarul Incomod a încercat să ia legatura atât cu șefa DSP Prahova, Ioana Loghin, cât și cu primarul comunei Valea Călugărească, Ioana Neagu.

Până la ora publicării acestui articol, nu au răspuns.

Reporterii Incomod au făcut și o solicitare scrisă către DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here