Imagini cumplite au fost trimise pe adresa redacției Ziarului Incomod din cartierul ploieștean Mitică Apostol!

Zeci, poate sute de saci cu mizerie zac abandonați pe marginea DN 1 A.

Stația TCE este și ea îngropată în gunoaie. Imaginile sunt, pur și simplu, apocaliptice, iar problema gunoaielor de la Ploiești este departe de a fi rezolvată.

Situația persistă de mai multă vreme, iar oamenii spun că Rosal, care oricum colectează cu întârziere, ia numai deșeurile din tomberoane. Asta, deși contractul semnat prin intermediul ADI prevede altceva!

Au venit într-o zi și au zis că sacii nu-i iau. Mie mi-au luat tomberonul. Dar nu intră pe străzi. Chiar i-am auzit, au zis că nu iau sacii pe care îi aduc oamenii de pe străzile pe care cei de la Rosal nu intră“, ne-a spus un ploieștean care locuiește în cartierul Mitică Apostol.

Ce vrea, de fapt, Rosal? 

Schema este simplă! Rosal nu colectează și sacii sau gunoaiele lăsate lângă tomberoane sau pe traseu, așa cum prevede contractul ADI, având posibilitatea să factureze colectarea acestora prin intermediul contractului pentru curățenie căi publice pe care îl are, separat, cu Primăria Ploiești.

Așadar, în loc să colecteze tot, cum prevede contractul ADI, Rosal lasă tone de gunoaie în urmă. Iar acestea pot fi facturate, separat, pe contractul CCP, pe care Primăria Ploiești îl plătește la zi!

Ce spune primarul Adrian Dobre

Contactat de reporterii Ziarului Incomod, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a precizat că a implementat deja unele măsuri în acest sens.

Fenomenul pe care îl semnalați nu este  doar în Mitică Apostol, ci și la alte platforme din Ploiești, unde nu se colectează la timp. Iar oamenii sunt obligați să lase sacii cu gunoi menajer lângă rampe.

Am solicitat inspectorii RASP să fie atenți ca aceste deșeuri să nu fie trecute pe factura municipalității, pentru a evita ca serviciul să fie plătit de două ori. O dată de către cetățeni, prin contractul pe ADI, și încă o dată, din buget, pe contractul CCP“, a declarat primarul Ploieștiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here