Bătaie între culegătorii de trufe în pădurea de la Românești! Luni, 24 septembrie, în jurul orei 11.00, un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, aflat în patrulare pe raza localității Buda, în zona pădurii “Groapa Porcului”, s-a sesizat despre faptul că două persoane autorizate care recoltau trufe au fost amenințate și agresate de către cinci bărbați care de asemenea recoltau trufe, dar ilegal, fără autorizație.

Toți cei cinci bărbați sunt din Bolintin Vale, iar jandarmii le-au întocmit dosar cu act de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, care a fost înaintat organelor de urmărire penală pentru continuarea verificărilor.

Unul dintre bărbați a fost sancționat de jandarmi conform Legii 171/2010, art. 17, lit. c, cu amendă în valoare de 800 de lei, pentru recoltarea din fondul forestier național al produselor nelemnoase specifice fără acordul proprietarului și al Ocolului Silvic care asigură administrarea pădurii. Asupra bărbatului au fost găsite trufe recoltate, care au fost predate organelor silvice.

În piață, un kilogram de trufe albe se comercializează la un preț de 250-500 de euro, iar cele negre costă între 50 și 60 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here