O ploieșteancă susține că o bătrână a fost lăsată fără ajutor la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pe motiv că este “boschetăriță”. Femeia a postat fotografii cu bătrâna pe Facebook și a povestit că un doctor a refuzat să o ajute, deși bătrâna deja stătuse cinci ore în sala de așteptare.

“31 martie, Spitalul Judetean Ploiești, Centrul primiri urgente. O bătrână adusă cu ambulanța și lăsată în sala de așteptare, orele trec fără ca personalul medical să-i acorde atenție. Cineva îi dă o banană bătrânei, apoi niște tineri îi aduc o sticlă cu apă minerală și un pahar de plastic și o ajută să bea (trei pahare de apă a băut săraca). Opinia publică se face simțită, iar asistenta de la triaj cheamă o infirmieră să o ducă în sală. Ajutată de doi tineri o așează pe bătrâna care abia se ținea pe picioare într-un căruț și merge în serviciul de urgență. În sala de așteptare lumea răsuflă ușurată, după 5 ore bătrânica este băgată în seamă.

Dar minunea a ținut 10 minute după care bătrâna este scoasă din nou în sala de așteptare, iar medicul de la urgențe, un bătrânel cu păr alb, îi atrage atenția asistentei de la triaj să nu îi mai deranjeze căci bătrâna ”este o boschetăriță și se va ocupa de ea când și dacă o să aibă timp”.

S-a făcut liniște, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze, poate din teama că vom fi considerați boschetari și alungați din serviciul UPU Ploiești de gardienii care ne urmăreau fiecare mișcare. Atașez poze și vă rog să distribuiți poate vor vedea și cei care au posibilitatea și obligația să însănătoșească sistemul de sănătate.”, a scris ploieșteanca pe Facebook.

Contactat pentru un punct de vedere, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Marius Niculescu, spune că dacă aspectele se vor confirma, vor face verificări.

“Eu nu pot să știu ce a spus doctorul. Dacă identificăm elemente prin care se confirmă, se va constitui o verificare și probabil se vor lua măsuri în comisia de disciplină, dacă se constată că persoanele angajate la UPU au avut abateri de genul acesta. Acum, înțeleg că ceea ce se acuză este modul în care s-a vorbit despre această persoană. Cum a fost tratată reiese din afirmațiile făcute de către un martor din UPU, acum trebuie să consultăm foile, să vedem, s-a făcut consultație, s-au făcut investigații. Ce vă pot spune este că există un număr semnificativ de persoane care nu au acte, care nu au aparținători, care au o condiție destul de precară, care sunt investigați, tratați și internați la Spitalul Județean. Despre cazul acesta în sine… nu știu, o să încercăm să identificăm. Sunt persoane cărora le facem și noi acte de identitate ca să poată fi după aceea transferați în servicii sociale. Nu este vorba decât de o situație nefericită, dar, încă o dată, trebuie să căpătăm suficiente elemente ca să putem avea argumente în sensul de a lua o măsură de sancționare dacă este cazul. Acum am aflat și noi de caz, punem cap la cap toate aceste lucruri, vedem foaia, încercăm să identificăm persoana”, a declarat Marius Niculescu pentru ziarul Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here