fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

FOTO. Cele trei crime care au șocat Prahova în anul 2018. La nivel național, statistic, la fiecare două zile este comis un omor

Citește Și

- Reclamă -

Trei crime au șocat Prahova în anul 2018! În timp ce la nivel de județ faptele de acest gen sunt în scădere, după ce în 2017 au fost patru crime, dintre care una în Ploiești, la nivel național, statistic, la fiecare două zile este comis un omor. Datele au fost furnizate de Inspectoratul General al Poliției Române și de Inspectoratul Județean al Poliției Prahova, la solicitarea ziarului Incomod.

La ora actuală sunt înregistrate în evidențele Poliției două crime petrecute în anul 2018. Anchetatorii cercetează, însă, posibilitatea unei a treia crime care, dacă se dovedește a fi vorba de un omor, este și cea mai șocantă dintre toate.

- Reclamă -

Pe 20 aprilie 2018, cadavrul unei femei descoperit în satul Dițești, comuna Filipeștii de Pădure, i-a șocat până și pe medicii legiști, care au declarat la acel moment că nu au mai văzut atâta cruzime în zeci de ani de carieră. Principala suspectă în acest caz a fost chiar fiica femeii decedate, în vârstă de 40 de ani.

După ce a mutilat cadavrul, a pus o cratiță pe pieptul victimei și i-a dat foc

Anchetatorii au găsit capul victimei decapitat, cu organele interne scoase și carbonizat aproape în întregime, după ce o vecină a sunat la 112 pentru a spune că a văzut în curte o femeie plină de sânge, care amenința în stânga și-n dreapta cu toporul. „Când au ajuns la locul faptei, poliţiştii au fost nevoiţi să se folosească de forţă pentru a încătuşa femeia care se afla într-o criză de furie.

- Reclamă -
Locuința victimei

În casă, poliţiştii au dat peste o imagine greu de descris în cuvinte. Cadavrul unei femei era carbonizat aproape în întregime, era plin de ţepuşe înfipte în toate părţile trupului, iar capul şi mâinile au fost găsite desprinse de corp. Din primele cercetări a rezultat că femeia de 40 de ani, care suferă de afecţiuni psihice, s-a folosit de un topor pentru a-i tăia capul şi mâinile victimei, după care a înfipt în trupul acesteia mai multe ţepuşe şi alte obiecte contondente.

Surse apropiate de anchetă au precizat că, după ce a mutilat cadavrul, femeia a luat un vas metalic în care se aflau mai multe lemne şi cârpe, l-a pus pe corpul victimei, apoi a dat foc.”, scria adevarul.ro la acel moment.

Încă de atunci anchetatorii nu au eliminat ipoteza ca victima să fi murit înainte de a fi mutilată și apoi incendiată și nici la ora actuală nu a fost stabilit cu certitudine că a fost vorba de un omor.

În luna iulie a anului 2018, au avut loc alte două crime înfiorătoare. Pe data de 9 iulie, un bărbat în vârstă de 47 de ani și-a ucis soția cu zeci de lovituri de cuțit. Femeia a fost atacată în somn, iar crima s-a petrecut de față cu mai mulți copii. Agresorul a vrut să-și pună capăt zilelor când și-a dat seama ce a făcut.

- Reclamă -

Corpul victimei avea zeci de lovituri, din zona gâtului, spre inimă și spre picioare

Crima s-a petrecut într-o zi de luni, la ora șase dimineața, în satul Mărgineni din comuna prahoveană Filipeștii de Târg, iar totul s-a întâmplat pe fondul geloziei. Victima, Florina Nica (42 de ani) se întorsese din Spania unde fusese angajată la o fermă de căpșuni. În această dimineață trebuia să se întoarcă la muncă și avea deja biletul de avion cumpărat. Soțul său, Marian Nica (47 de ani) lucra și el tot în străinătate, dar în Anglia. Bărbatul era gelos și nu mai voia s-o lase să plece în străinătate pe soția sa. Bănuia că are o relație extraconjugală.

Se certau de două săptămâni, spun cei care au asistat la desele scandaluri dintre Marian și Florina, dar nimeni nu se aștepta ca disputele dintre soți să se finalizeze cu o crimă. Sâmbătă au mers împreună la un botez, iar când s-au întors păreau că se înțeleg.
Femeia s-a dus să se culce, iar agresorul a atacat-o în somn.

Arma crimei a fost un cuțit de bucătărie, iar pe corpul victimei au fost găsite zeci de lovituri, care au început în zona gâtului, au continuat spre inimă și apoi spre picioare.
După săvârșirea crimei, Marin a vrut să-și pună și el capăt zilelor. Cu același cuțit s-a înjunghiat în zona abdomenului. Rana a fost una profundă, cu eviscerație și cu hemoragie abundentă.

Plin de sânge, bărbatul a fugit pe ulițele din sat și s-a refugiat în casa rudelor sale unde a început să strige după ajutor. Fiica celor doi a descoperit cadavrul mamei într-o baltă de sânge și a sunat și ea la 112, sperând că medicii vor mai putea face ceva.

Echipajul de la Ambulanță, ajuns la fața locului, a constatat decesul femeii, dar în momentul în care au vrut să se retragă de la caz au fost solicitați de localnici să acorde primul ajutor și bărbatului care agoniza pe stradă plin de sânge.

După doar cinci zile, o altă crimă a zguduit județul Prahova: un tânăr de 17 ani a ucis un bărbat cu 20 de ani mai în vârstă, alături de care dăduse mai multe spargeri.

Crima a fost săvârșită în satul Pleașa din comuna Bucov, în cursul nopții de 13 spre 14 iulie. Polițiștii au fost sesizați la acel moment despre faptul că un minor de 17 ani l-a înjunghiat mortal pe un bărbat de 38 de ani, ambii fiind din Bucov.

Se pare că cei doi consumau băuturi alcoolice la domiciliul victimei și, în urma unui scandal, tânărul l-a înjunghiat mortal pe bărbat. Ulterior a ieșit la iveală faptul că cei doi participaseră împreună la mai multe furturi din magazinele sătești.

În afara celor trei fapte oribile descrise mai sus, polițiștii prahoveni au cercetat și mai multe tentative de omor. Mai exact, este vorba despre cinci cazuri înregistrate anul trecut în Prahova, niciunul nefiind din Ploiești.

La nivel național este comisă o crimă la două zile

În paralel, la nivel național în 2018 au fost înregistrate 232 de crime. Statistic, media arată că la fiecare două zile este săvârșit un omor. În București, au fost sesizate anul trecut 22 de crime. Tentativele de omor au fost, însă, mai multe, 260 la nivel național, respectiv 54 în București.

 

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Percheziții în Prahova: fraudă la Start-Up Nation

Polițiștii efectuează percheziții în Prahova și Dâmbovița într-un dosar de fraudă cu fonduri Start-Up Nation.Potrivit unui comunicat al Poliției...