fbpx
luni, mai 29, 2023

FOTO Control OPC în Piața Cocoș din Ploiești. Ce nereguli au găsit comisarii

Citește Și

- Advertisement -

Piața Cocoș din Ploiești a fost controlată de comisarii de la Protecția Consumatorului, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Patru operatori economici din incintă au fost verificați, iar comisarii OPC au aplicat trei amenzi și trei avertismente.

- Advertisement -

Totodată, comisarii au oprit temporar de la comercializare unele produse, iar altele au fost retrase definitiv de la vânzare, mai anunță instituția.

Citește mai jos integral comunicatul de presă în care sunt menționate firmele controlate și deficiențele descoperite de OPC:

„La inițiativa comisarului șef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, în data de 13.05.2022 comisarii CJPC Prahova au desfășurat o acțiune de control in Piața Cocoș din Ploiești.

- Advertisement -

Cu această ocazie au fost verificați patru operatori economici: SC SUPERMARKET LA COCOS SRL, SC ZIAN COMFRUCT SRL, II DITU N GHEORGIANA, SC VALCOM 50 SRL. Ca urmare a deficiențelor constatate au fost aplicate 3 amenzi contravenționale in valoare totală de 60.000 lei si 3 avertismente. Totodata, s-au dispus masurile de oprire temporară de la comercializare a unor produse in valoare totală de 3660 lei, precum si de oprire definitiva de la comercializare si retragere din circuitul consumului uman a unor produse in valoare totală de 178 lei.

S-a dispus oprirea temporară până la remedierea deficiențelor a utilizării unor spații si agregate frigorifice, care erau neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie si resturi alimentare.

Dintre principalele deficiente constatate mentionăm:

-la raioanele de branzeturi si produse carne lăzile si vitrinele frigorifice erau neigienizate corespunzator, cu depuneri de mizeri, scurgeri de lichide si resturi alimentare;
-comercializare branza de vaci cu termen de valabilitate expirat;
-comercializare produse patiserie ambalate fără etichetă;
-comercializare legume fructe depreciate, mucegăite, deshidratate;
-neconcordanțe ale informațiilor privind țara de origine la legume fructe între eticheta de raft si cea de pe ambalaj;”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urmărire lângă Ploiești. Doi tineri drogați și fără permis au condus aceeași mașină

Polițiștii de la Serviciul Rutier au reușit să prindă doi tineri care s-au urcat la volanul aceleiași mașini, deși...

Mai Multe Articole Ca Acesta