În această dimineață, poliţiștii prahoveni au desfășurat activități educativ- preventive în cadrul evenimentului “Maratonul Copiilor” de pe Bulevardul Independenței din municipiul Ploiești, transmite IPJ Prahova.

“Polițiștii rutieri s-au aflat în mijlocul copiilor și le-au explicat pe înțelesul lor regulile de circulație, exersând, prin joc, traversarea pe “covorul pietonal” .

Cei mai curioși au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră, autospeciala cu dotări tehnice și expoziționale menite să susțină activitatea polițiștilor rutieri, în campaniile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin responsabilizarea celor mai mici participanți la trafic.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.

Totodată, aceştia au învățat semnificaţia indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal și semnificația culorilor semaforului.

Micuţii au fost foarte receptivi şi activi în cadrul lecţiilor predate de poliţişti.

Responsabilizarea celor mici în ceea ce priveşte regulile de circulaţie, ca măsură pentru siguranța acestora, ca participanți la traficul rutier reprezinta o preocupare permanentă pentru poliţiştii prahoveni”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here