Ploieștiul continuă să fie plin de gunoaie! Deși se discută de luni de zile de problemele privind salubritatea, situația nu se îmbunătățește. Mai mult decât atât, primarul Ploieștiului a anunțat că a depus plângere penală cu privire la furturile care se fac de către operatorul de salubritate, cu girul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, instituție care este responsabilă cu monitorizarea contractului de curățenie căi publice încheiat între Rosal și municipalitate.

Printre aspectele reclamate de primarul Adrian Dobre în plângere este și acela că operatorul de salubritate facturează deșeuri de două ori. Un ploieștean a postat pe Facebook imagini relevante în acest sens, de la o platformă de colectare a deșeurilor. La ora 10.47 a surprins mașina de salubritate care a luat gunoaiele din pubelele de la platformă. După mai puțin de o oră, la 11.35, a fotografiat din nou locul: pubelele erau goale, dar Rosal nu ridicase și gunoaiele de pe lângă. Prin contractul încheiat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova, Rosal are obligația de a ridica gunoaiele din pubele, dar și din împrejurimi, fiind obligat să igienizeze și să ridice toate deșeurile de la platforme, inclusiv cele de lângă pubele. Dar operatorul de salubritate ignoră aceste prevederi contractuale, deși încasează bani de la populație pentru colectarea deșeurilor, iar ulterior adună gunoaiele și le facturează primăriei Ploiești, în cadrul contractului de curățenie căi publice. Neglijența reprezentanților ADI Deșeuri este unul din motivele care au dus la această situație, în care municipalitatea plătește servicii pe care n-ar trebui să le suporte.

În paralel, orașul continuă să fie îngropat sub gunoaie. Oamenii continuă să ne trimită imagini cu dezastrul din Ploiești, cum este și în zona de nord a municipiului, inclusiv lângă un loc de joacă pentru copii:

1 COMENTARIU

  1. Nu primaria este furata ci cetateanul pentru ca el plateste tot.
    Firma de salubritate fura cetateanul in cirdasie cu functionarii secaturi din administratia publica .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here