fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

FOTO – UPDATE – Cum plătesc ploieștenii 120 lei unei agenții pentru o fotografie în format digital. Cei care au dat banii acuză agenția că i-a țepuit

Citește Și

- Reclamă -

Știre inițială:

Mai mulți tineri acuză firma Real TV Production SRL că nu își onorează contractele și că toată activitatea lor este o minciună! Potrivit persoanelor care ne-au contactat, această societate își desfășoară activitatea în incinta fostului magazin Mercur și racolează potențiali clienți din zona pietonală din centru.

- Reclamă -

Reporterii noștri au intrat pe fir și au descoperit că persoanele care racolează potențialele „victime” le promit acestora că li se va realiza o serie de fotografii din care cea mai bună va apărea în revista Real People Magazine, revistă promovată pe Youtube, Facebook și alte rețele de socializare. Altor persoane li se promit ședințe foto profesionale și că produsele folosite pentru machiaj, de exemplu, le vor fi dăruite. În schimb, cei care acceptă să ia parte la acest lucru plătesc o taxă, cuprinsă între 100 și 150 de lei, după cum am aflat de cei care s-au lăsat pe mâna agenției. Deși promisiuni verbale sunt multe, cei care acceptă nu semnează un contract în care să fie specificate clar aceste lucruri, ci doar un „acord de participare”, în care persoana în cauză semnează că este de acord să fie fotografiată, iar imaginile să fie promovate în online. Nicăieri nu se oferă o garanție din partea agenției că fotografiile vor ajunge cu adevărat într-o revistă tipărită, dar firma nici nu își ia acest angajament în scris. În replică, reprezentanții agenției spun că suma este nerambursabilă și că de acești bani cei care plătesc vor primi pe e-mail câteva fotografii în format electronic. Cât despre revistă, persoana cu care au discutat reporterii noștri spune că va fi tipărită la finalul lunii octombrie, dar că nu toți cei care plătesc taxa vor apărea acolo. Concret, la finalul întregii afaceri, cei care dau banii plătesc 120 lei pentru o fotografie.

Reporterii noștri au discutat cu mai multe persoane care au colaborat cu această agenție. Iată ce au povestit acestea:

„Eram în trecere și un băiat a venit la mine (Este un băiat care stă prin preajmă, înalt slăbuț, zicea că e turc.), am mers acolo, mi-a prezentat o tipă, a venit la mine, am vorbit, mi-a spus despre ce este vorba și mi-a cerut suma de bani. M-am întors a doua zi, pentru a avea timp de gândire, când m-am întors mi-a dat să semnez un contract (n.r.: în realitate este vorba despre acordul de participare amintit mai sus), mi-a eliberat bon fiscal, mi-a făcut câteva poze, după care a rămas să mă contacteze ei, însă eu de câteva zile tot caut informații despre această firmă și revistă și nu găsesc nimic și mi-am pus semne de întrebare. Băiatul mi-a spus ca ei au făcut și la mare chestia asta cu poze, pe loc, cu Mickey și Minnie. Au zis că o să mă contacteze și că o să apară cea mai bună fotografie în revista lor care va fi scoasă pe piață și au mai spus că produsele pe care eu le voi promova vor rămâne ale mele.”, a declarat o tânără care a plătit taxa respectivă. Fata mai spune că reprezentanții agenției au convins-o să privească taxa ca pe o investiție și că în urma promovării va putea câștiga sume de bani cuprinse între 100 și 400 de lei.

- Reclamă -
„Ulterior m-am întors la ei să îmi cer banii înapoi și m-au pus să depun o cerere și mi-au spus că o să mă contacteze avocatul lor din Cluj să îmi explice de ce nu îmi pot returna banii.”, a mai povestit tânăra.
O altă tânără a povestit pe Facebook că a fost abordată în aceeași manieră și că în momentul în care a solicitat mai multe informații a fost tratată cu aroganță și superioritate, primind ca scuză că nu au voie să îi ofere mai multe detalii până nu semnează contractul.

„Am fost abordată în centrul orașului la o trecere pentru pietoni de o tipă care părea destul de Ok. Aceasta a venit la mine și m-a întrebat dacă aș dori să fiu machiată și coafată de o echipă de profesioniști pentru a apărea într-o anumită revistă, deoarece consideră că am calitățile necesare. Nici nu am apucat să răspund că aproape m-a luat „pe sus” și m-a dus la o colegă de-a ei pentru a-mi da mai multe detalii. Mi s-au spus aceleași lucruri, că voi fi machiată de make-up artist și că îmi vor face poze pentru a apărea într-o anumită revistă și că pozele vor fi publicate în anumite saloane de înfrumusețare. Nimic ciudat până aici, chiar suna bine! Mi s-a cerut să dau un răspuns pe loc și sa las o anumită sumă de bani, spunându-mi că voi fi plătită în urma eforturilor pe care le voi depune. Atunci, am cerut câteva poze și cu alte fete care au fost machiate, cu revista cu care se lucrează și un cont

 - Ziarul INCOMOD
Numele și poza de profil au fost cenzurate pentru a respecta dorința tinerei de a își păstra anonimatul.

de Facebook ca să mă pot informa. În urma răspunsului meu, tipa respectiva și-a schimbat total atitudinea și mi-a spus pe un ton revoltat că nu are voie să dea detalii, decât după ce voi semna contractul și după ce las o anumită sumă de bani, aproape insistând să fac asta. Norocul meu a fost că mă grăbeam și fiind deranjată de tonalitatea tipei am refuzat să semnez contractul, plus că mi se părea ceva dubios. Când am ieșit, o cunoștință care lucra în zonă mi-a confirmat că nu este decât o minciuna și că nu există nicio revistă și niciun make-up artist, că tipele respective au fost și anul trecut și că pur și simplu îți iau doar banii, nu există niciun contract serios. De obicei, nu obișnuiesc să-mi expun viața privată, dar am hotărât să public acest lucru ca să atenționez și alte fete care, probabil, vor avea parte de o experiență asemănătoare cu a mea, că totul nu este decât o minciună.”

În comentariile afișate la postarea tinerei apar mai multe persoane care susțin povestea ei, unele persoane spunând că această firmă acționează de câțiva ani în Ploiești.
 - Ziarul INCOMOD
În urma informațiilor primite, un reporter al ziarului nostru s-a deplasat la fața locului pentru a investiga condițiile în care această firmă funcționează și racolează potențialii clienți.
În apropiere de sediul agenției, reporterul nostru a putut observa tinerii care racolau persoanele care treceau prin zonă, conducându-i în incinta mall-ului, la sediul firmei, unde erau preluați de o altă angajată.
Inițial, reporterul nostru a pretins că este interesat de serviciile agenției pentru fiica sa și a cerut detalii despre societate, un  număr de contact și un exemplar al revistei în care urmau să apară fotografiile. Persoana respectivă a refuzat să ofere detalii, motivând că nu are voie să facă acest lucru înainte ca reporterul să vină cu fiica sa la agenție și s-a limitat la a-i oferi numele unei pagini de Facebook. Ulterior, colegul nostru i-a spus că este de la ziarul Incomod și a solicitat datele de contact ale unei persoane din conducere pentru a putea cere un punct de vedere, spunând că intenționează să realizeze un material pe baza acuzațiilor lansate de mai multe persoane. Apoi, reporterul a fost condus la o altă persoană, Mihaela Barbu, căreia i-a spus același lucru, cerând datele de contact ale reprezentanților firmei. Nu a oferit datele de contact, dar, în schimb, Mihaela Barbu i-a spus colegului nostru că este interesată de o ofertă de publicitate pentru agenție. După refuzul reporterului de a schimba subiectul și la insistențele acestuia de a vorbi cu cineva din conducere, femeia i-a pus la dispoziție două numere de telefon și o adresă de email. Mihaela Barbu a menționat că este doar o angajată a societății, dar că este răspunzătoare de agenție. Înainte de a pleca, reporterului nostru i-a fost solicitată încă o dată o ofertă de publicitate.
Ulterior, reporterii noștri au revenit cu un apel la Mihaela Barbu, pentru a obține un punct de vedere oficial despre acuzațiile care le sunt aduse de mai multe persoane din Ploiești.
„Barbu Mihaela, în calitate de reprezentant informații publice împuternicit pentru a oferi informații și în calitate de manager, firma dacă ați observat este deschisă nou în Ploiești. Ați trimis pe email de ce ne interesează pe noi, de reclamă? Ați citit acordul de participare al companiei noastre pentru care au semnat clienții? În acordul de participare scrie că acordul pe care clientul îl citește și îl semnează este de acord să achite suma de 120 de lei, care este nerambursabilă, care reprezintă taxa de înscriere, pe cea de-a doua pagină scrie că dacă firma nu respectă acordul de participare și nu oferă aceste shooting-uri foto pentru revista Real People Magazine, adică cele 15 fotografii, suma de bani se returnează după cele 12 luni, adică când s-a încheiat colaborarea și firma nu respectă acordul clientul are dreptul să își retragă suma de bani din contul companiei noastre. Bineînțeles în cazul în care se înscriu clienți care au probleme de sănătate, care au motiv întemeiat de a se retrage, se retrage suma de bani și nu se respectă clauza de nerambursabil, dar în momentul în care mie îmi vine un client cu o nemulțumire care nu e fizică să zic așa, scrie clar că este nerambursabilă. Dacă fiecare client care se înscrie ar realiza cele 15 fotografii într-o revistă și revista apare în două luni de zile atunci pot să descarce de pe youtube în format digital și atunci eu nu returnez suma, ci îi ofer posibilitatea ca timp de un an de zile să îi căutam un eveniment din care să își recupereze banii din evenimentul respectiv. Aceste fotografii care se fac, trebuie să vă gândiți și la noi că suntem o firmă care face fotografii cu propriile ei aparate și aceste aparate se uzează, dacă toți clienții se retrag și cer banii înapoi, firma nu are niciun câștig. Fotografiile urmează să fie publicate pe Facebook pe pagina creată special pentru Ploiești. Va fi și o revistă tipărită. Prima ediție pe Ploiești va apărea la sfârșitul lunii octombrie. Am un singur client nemulțumit și știu cine a venit la dumneavoastră. Îi transmit pe această cale să aștepte răspunsul cererii pe care a depus-o în cadrul companiei noastre. I-am specificat că există posibilitatea ca suma de bani să nu fie returnată pentru că a realizat acele 15 fotografi. Fotografiile sunt publicate pe Facebook-ul companiei noastre. Nici măcar nu a cerut fotografiile, sunt eu de vină că nu le-a cerut? Și că ei vin aici… că nu știu pentru ce au venit? Nu este vina mea că ei nu pun acele întrebări și că nu cer. Au pretenția să vin eu la ei, să îi invit? Dacă vor ceva trebuie să vorbească nu? La fel ca și dumneavoastră, ați sunat să puneți o întrebare și eu vă răspund. Bineînțeles că se oferă clienților o fotografie, două din cele 15 care se publică în revistă, pe o adresă de email. Tot online în suma de 120 de lei, clienții noștri fac câte 15 fotografii lunar, cât să le oferim mai mult? Adresa oficială de Facebook este Real People Magazine, ce doriți dumneavoastră mai mult de la noi pe suma de 120 de lei pe o perioadă de un an de zile? Cât să le oferim mai mult? Ei trebuie să aibă răbdare, nu că s-au înscris acum o săptămână ca cea care a venit la dumneavoastră și e nemulțumită, ce vrea în trei zile să îi ofer? Ce poze să îi ofer în trei zile? Nu pot cere mai mult decât o fotografie, două pe email până apare revista, fotografii pe care nici măcar nu le-a cerut, i-am spus să aștepte răspunsul la cererea pe care a depus-o ea în care nici măcar nu a menționat motivele pentru care dorește retragerea. A spus motive personale, ce înseamnă motive personale? Care sunt motivele respective? Sunt cazuri în care clienții noștri au probleme de sănătate și înțelegem că suntem oameni, dar nu când vine un client care nu îmi spune pe ce bază se retrage. Ați găsit pagina oficială? Este pagină oficială special pentru Ploiești. Noi suntem în Ploiești de două săptămâni și nu avem să vă oferim materiale pe Ploiești. Nu colaborăm cu firma din America și nici din Anglia. Pe noi ne interesează, nu am avut timpul necesar să vă spun până acum, nici măcar nu știam ziarul dumneavoastră, nici acum nu am reținut numele. Ne interesează partea de reclamă a firmei noastre, dacă ne înțelegeți, ne-ar interesa pe prima pagină”, a declarat Mihaela Barbu cerând în continuare detalii despre o eventuală ofertă de publicitate.
În timpul redactării acestui articol, Mihaela Barbu a revenit cu un apel la reporterul ziarul Incomod, insistând să i se trimită o ofertă de publicitate pentru agenție.

Update:

Firma Real TV Production SRL e emis încă un punct de vedere pe care îl publicăm integral în virtutea dreptului la replică.

Subscrisa REAL TV PRODUCTION SRL, având CUI: 38030254 și Nr. de înregistrare la ORC Cluj J12/5105/2017, cu sediul în Mun. Cluj-Napoca, Aleea Muscel nr. 8, județul Cluj. 
Urmare a articolului publicat pe data de 25.09.2017, cu titlul „FOTO – Cum plătesc ploieștenii 120 lei unei agenții pentru o fotografie în format digital. Cei care au dat banii acuză agenția că i-a țepuit” vă aducem la cunoștință că informațiile pe care le-ați comunicat sunt total neadevărate. Astfel, societatea noastră funcționează legal din toate punctele de vedere și niciodată nu a fost sancționată contravențional de instituțiile statului până la acest moment. Precizam că nu folosim practici de inducere în eroare a maselor ci efectiv pentru onorariul perceput clienților, prestăm serviciile regăsite în contract și ducem la bun sfârșit toate obligațiile pe care ni le asumăm.
În susținerea celor de mai sus facem următoarele precizări :
*Titlul are unicul scop de a denigra activitatea companiei, având o remarcă ce nu poate fii verificată, respectiv „Cei care au dat banii acuză agenția că i-a țepuit”
*Conform politicii societății sumele de bani plătite pot fii recuperate în 48 de ore din momentul în care societatea începe a presta serviciile, cu condiția ca și clientul sa nu fii beneficiat de nici un serviciu din partea companiei, depășind acel termen fiind necesară realizarea unei cereri scrise ce va fii și depusă în cadrul companiei, bineînțeles cu un motiv întemeiat. 
*Acest articol are unicul rol de a face reclamă negativă adusă unei companii nou formată pe piața din Ploiești, fără dovezi concludente, doar folosirea unor persoane sub protecția anonimatului ce se folosesc de experiențe din trecut cu diverse alte companii, sau relatează fals comportamentul angajaților companiei fiind doar un gest de rea-intenție, menită a face rău imaginii societății.
*Nici o persoană fizică nu poate fii obligată și nu va fii obligată să ne accepte serviciile, nu va fii „aproape luată pe sus”, deoarece exista organe abilitate ale statului care pot reglementa acest tip de comportament.
*Termenul de A RACOLA folosit de către publicația dumneavoastră este unul jignitor, noi folosind tehnica de abordare stradală, respectiv recrutare, altfel s-ar fii sesizat organele abilitate, ceea ce nu s-a întâmplat.
*Nu suntem de acord cu folosirea numelui reprezentantei companiei noastre fără un acord obținut în prealabil de către reprezentantul ziarului dumneavoastră
*Suntem de acord cu o mică parte din articolul dumneavoastră, acea parte fiind regăsită în spusele reprezentantei noastre : „adresa oficială de Facebook este Real People Magazine”
*Solicitam datele personale ale autorului acestui articol, respectiv a persoanei ce conduce această publicație online și a persoanei ce administrează legal această publicație pentru a ne lămurii în legătură cu posibilitatea existentei unui conflict de interese.
 
Am putea continua lista dezmințirilor pe care le impune comunicarea de informații neadevărate publicate de dumneavoastră însă considerăm că este suficient atât.
Menționăm că în situația în care veți recidiva, ne rezervăm dreptul de a promova o acțiune în instanță atât împotriva publicației, cât și a autorului/autorilor acestui articol calomnios. 
- Reclamă -

N.R.: respingem categoric afirmațiile lor referitoare la:

Titlul are unicul scop de a denigra activitatea companiei, având o remarcă ce nu poate fii verificată, respectiv „Cei care au dat banii acuză agenția că i-a țepuit””,

Acest articol are unicul rol de a face reclamă negativă adusă unei companii nou formată pe piața din Ploiești, fără dovezi concludente, doar folosirea unor persoane sub protecția anonimatului ce se folosesc de experiențe din trecut cu diverse alte companii, sau relatează fals comportamentul angajaților companiei fiind doar un gest de rea-intenție, menită a face rău imaginii societății.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

13 COMENTARII

  1. Niste tepari ordinari care spun ca iti da haine ,jucarii pt copil dupa fiecare sedinta foto o data pe luna timp de 1 an,dar de fapt e o mimciuna,am fost sa-mi cer suma de bani in cele 48 de ore pe care le mentioneaza cucoana Mihaela Barbu numai ca ce credeti ca raspunde „daca a fost facuta captura nu se poate”,adica ei atunci pe loc i-au facut doua poze asa cum era cu geaca pe el(venea de la gradinita),Copilul imi plangea sa-i cumpar o trotineta si in loc sa fac asta i-am platit 120 de lei acestei ordinare,dar asa o sa-i ajute Dumnezeu de toti banii astia cand i-o fi viata mai draga,pana atunci mergem pe cale legala ca poate asa o fi crescut-o si pe ea fam tepuind alti oameni,dar de fapt astia nu pot fi mumiti oameni…….

    • Doamnă de curând am avut probleme cu dumnealor si cu greu mi-am recuperat bani …cu scandal jigniri etc .ot ce pt bani noștri , treaba e ca Poliția a spus ca de vina suntem noi ca nu am depus plângere… Daca mai aveți acel acord puteți sa va recuperați bani …zic eu dar Dumneavoastră știți cum este mai bine

  2. In continuare aceste persoane își desfășoară activitatea in Mall-ul din ploiești întrun spatiu amenajat in așa fel încât sa fi incantat pentru binele copilului tau…dar sunt si bine pregătiți , îți ia copilul in mod abuziv si țil pozeza ca sa nu te mai poți răzgândi in cele 48 de ore …vorbesc in cunoștință de cauza , nu te suna nimeni – nimeni nu se implică sa ia măsuri împotriva lor , acum mai nou ii ia si pe bătrânii care pun botul , Băiatul din poza si alte persoane își desfășoară activitatea in această perioadă si produc bani grei – atenție mare Organele competente sunt de acord cu furtul asta care cică” este legal …..la cine trebuie sa apelam pentru această înșelătorie ?

  3. Daca numai 120 lei ar fi chjar nu ar fi prea mult dar daca te cheama a doua oara faci un contract si ti se cere 1600 lei dupa care nu esti sigur ca vei mai fi chemat.

  4. Sunt in aceeasi situatie ca marea majoritate. Nu pot sa aduc acuzatii firmei respective pentru modul cum au lucrat anumiti angajati,dar fiind ingrijorat de faptul ca nu au respectat contrctul am apelat la un avocat pentru a ma sfatui cum pot sa reziliez contractul si sa-mi recuperez bani. Am sa actionez in consecinta si daca n-o sa am castig de cauza sunt de acord sa ne unim pentru a da firma in judecata.

  5. Ieri 21.06.2018 erau în satul de vacanță din Mamaia. Tot cu casa de marcat „defectă”. Cică mai vin și azi după orele 18.

  6. Ieri 19 07 2018 erau în Satu de vacanta.mau corupt sa dau banii și în 30 de minute sa vin sa facem poze.am venit în 30 de minute cu scandal și am recuperat bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut