fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

FOTO. Curățenia căilor publice din Ploiești se face în bătaie de joc

Citește Și

- Reclamă -

De luni de zile ploieștenii se plâng de activitatea operatorului de salubritate. Inclusiv primarul Adrian Dobre s-a arătat nemulțumit de modul în care se realizează colectarea gunoaielor menajere. Probleme sunt, însă, și în ceea ce privește contractul de curățenie căi publice.

Un cititor ne-a trimis fotografii realizate marți după-amiază, 19 februarie, în zona de nord, de pe strada Găgeni până la ieșire din Ploiești în care se observă cum grămezile de gunoi adunat, în mare parte praf, au fost lăsate să zacă pe marginea drumului (foto jos).

- Reclamă -

Cititorul spune că grămezile sunt pe marginea drumului încă de luni, dar Rosal nu a venit să le ridice. În schimb, când trec mașinile și lovesc grămezile, tot praful strâns se ridică în aer, după cum se observă în fotografii.

Culmea, deși Ploieștiul este din ce în ce mai murdar, facturile emise de Rosal în baza contractului de curățenie căi publice sunt din ce în ce mai mari. În anul 2018, Rosal a facturat aproape tot bugetul votat de Consiliul Local.

Reamintim că la începutul anului trecut, în februarie 2018, Consiliul Local Ploiești a votat bugetul pentru salubritate majorat cu aproximativ 5 milioane de lei. La acel moment, deși în proiectul inițial era prevăzută suma de 20 de milioane de lei pentru Rosal, peste noapte în proiectul înaintat la ședința Consiliului Local a apărut suma de 25 de milioane de lei.

- Reclamă -

La acel moment, primarul Adrian Dobre a cerut explicații și a întrebat din ce motive a crescut această sumă și chiar i-a cerut directorului RASP, Raul Petrescu, să explice punctual pentru ce se alocă aceste sume, acuzând că sunt inspectori care nu își fac treaba așa cum ar trebui atunci când monitorizează activitatea societăților care au contract cu primăria și “atunci dacă noi dăm o sumă mai mare, ei se vor întinde cât îi ține plapuma”, a spus edilul-șef.

În 2018, Rosal a încasat de la primăria Ploiești facturi record pentru curățenia căilor publice, facturi care au însumat un total de peste 23 milioane, adică aproape tot bugetul alocat, exact cum previziona primarul Dobre în februarie 2018: “se vor întinde cât îi ține plapuma”.

Ploieștiul a plătit facturile record în perioada mai-decembrie 2018:

Mai – 2.687.216,97 lei

- Reclamă -

Iunie – 2.332.527,06 lei

Iulie – 2.034.671,78 lei

August – 2.176.516,21 lei

Septembrie – 2.331.791,06 lei

Octombrie – 2.880.072,77 lei

Noiembrie – 2.137.415,15 lei

Decembrie – 1.540.197,18 lei

Vezi mai jos imaginile trimise de cititor:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut