În ciuda promisiunilor asumate înainte de Paște, Rosal nu-și îndeplinește obligațiile din contractul pentru colectarea deșeurilor menajere. La platformele din aproape tot Ploieștiul, situația este critică, iar pe străzile cu case, tomberoanele dau pe dinafară. Într-o situație asemănătoare se află și celelalte localități din Prahova care, ca și Ploieștiul, sunt prinse în contractul cu Rosal pentru colectare. Contractul este gestionat de Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova, structură aflată în jurisdicția Consiliului Județean Prahova.

Ploieștiul este o adevărată groapă de gunoi. Situația este critică în majoritatea zonelor din oraș.

Asta, deși, înainte de Paște, conducerea Rosal își cerea scuze că a îngropat Ploieștiului în gunoaie, prin intermediul unui comunicat adresat ploieștenilor care începea cu formula “Dragilor” .

 

În aceeași postare, conducerea Rosal își asuma un program de lucru non stop pentru ridicarea deșeurilor menajere.

Rezultatul? În 5 zile de la respectivul comunicat, Rosal a început să colecteze prin centrul Ploieștiului și pe artere, dar cea mai pare parte a orașului e sufocată de gunoaie.

Un cititor al Ziarului Incomod ne-a trimis fotografii făcute astăzi, 4 mai, în mai multe zone, iar imaginile atestă că Rosal nu-și îndeplinește obligațiile.

Pe baza fotografiilor primite, am făcut o hartă a gunoaielor. Evident, cititorul nostru nu a putut merge la fiecare platformă din Ploiești și pe fiecare stradă, însă harta este sugestivă. În realitate, Ploieștiul a fost lăsat de operatorul de salubritate să devină o groapă de gunoi.

Să le luăm pe rând:

Strada Bahluiului: 

Strada Lacul Bâlea:

Strada Făget: 

Aleea Streiului: 

Strada Eremia Grigorescu:

Aleea Scorușului:

Strada Tribunei:

Strada Târnava:

Strada Robănești:

Strada Radu de la Afumați:

Strada Pictor Iscovescu:

Strada Perșani:

Strada Ostașilor:

Strada Nicolae Titulescu:

Strada Mircea cel Bătrân:

Strada Lupeni:

Strada Soldat Erou Nicolae Arhip:

Platforme colectare în diferite zone din Ploiești: 

 

Strada Transilvaniei (aici, într-unul dintre celebrele puncte negre ale Ploieștiului, sunt abandonate gunoaie pe spațiul public)

Stare de alertă din cauza gunoaielor

Dată fiind situația, Consiliul Local pentru Situații de Urgență a propus, astăzi, cu unanimitate de voturi, declararea stării de alertă în Ploiești, din cauza gunoaielor neridicate. 

Anunțul a fost făcut de primarul Andrei Volosevici în cadrul unei conferințe de presă pe care Ziarul Incomod a transmis-o LIVE pe pagina de Facebook.

DETALII AICI: VIDEO: CLSU Ploiești, undă verde pentru declararea stării de alertă din cauza gunoaielor

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here