Caz revoltător la Spitalul TBC din Florești! Cantina în care este pregătită mâncarea bolnavilor nu are autorizație de funcționare. Spațiul se prezintă în condiții dezastruoase. Iar firma care a preluat contractul pentru asigurarea hranei pacienților ar funcționa fără aviz, fără punct de lucru și nici nu le-a făcut contracte angajaților.

Spitalul a externalizat serviciul prin care se asigură hrana pacienților. Potrivit contractului, firma care se ocupă de acest aspect avea următoarele obligații:

*Să plătească utilitățile pentru spațiul în care funcționează cantina

*Să obțină autorizarea spațiului preluat cu destinație cantină

*Să suporte chiria conform legii pentru clădirile retrocedate

*Să plătească impozitul pe clădire

*Să prea personalul care deservea cantina pentru prepararea și servirea hranei, în aceleași condiții salariale.

De la nerespectarea ultimei obligații din contract a pornit un adevărat scandal. Cei care fac parte din personalul alocat înainte pentru acest serviciu sunt revoltați că nu le-au fost întocmite contracte de muncă, iar nivelul salarial propus la nivel de discuție este sub cel avut înainte.

De altfel, firma n-ar respecta exact obligațiile cele mai importante. A început prestarea contractului fără condițiile de bază: obținerea autorizației pentru spațiul destinat cantinei, obținerea avizului pentru punctul de lucru și încheierea contractelor de muncă pentru personalul cantinei!

În plus, se pare că administratorii firmei respective nu intenționează oricum să preia tot personalul care lucra înainte aici.

În orice caz, în acest moment, firma prestează serviciul contractat fără funcționarea cantinei, iar mâncarea este adusă bolnavilor la pat.

Condiții insalubre la bucătărie

Bucătăria în care este preparată mâncarea pentru pacieți și cantina se prezintă într-o stare dezastruoasă.

Pereții sunt murdari și deteriorați, mucegaiul este omniprezent, chiuvetele și mesele de lucru sunt într-o stare deplorabilă, după cum se poate observa în fotografiile de mai jos:

Cam asta le oferă conducerea spitalului și firma care a obținut contractul pacienților de la Spitalul TBC.

Potrivit angajaților, directoarea spitalului este nepoata soției primarului din Florești. Aceștia sunt nemulțumiți că a fost semnat un contract cu o firmă care nu-și respectă obligațiile.

Ziarul Incomod a trimis adrese pentru puncte de vedere către Direcția de Sănătate Publică Prahova, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova (în cazul depozitării în condiții improprii a alimentelor),  ISU Prahova (privind avizul pentru protecția la incendiu) ITM Prahova (pentru suspiciunea de muncă fără forme legale) și către Primăria Florești.

În măsura în care vom primi răspunsuri, acestea vor fi publicate.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here