Un document emis de către Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești către Societatea de Gospodărire Urbană blochează activitatea SGU! Printr-o adresă trimisă către SGU, RASP informează că nu poate pune la dispoziție programul estimativ de lucrări pentru luna noiembrie, implicit comenzile de lucrări, întrucât primăria nu are prevedere bugetară în acest sens. Pentru prevederea bugetară este necesară o rectificare de buget votată de Consiliul Local. În lipsa hotărârii, RASP nu poate da comenzi din partea municipalității, iar angajații SGU nu mai pot presta lucrări pe domeniul public.

Cele două mari consecințe sunt pe de-o parte faptul că angajații SGU nu mai pot lucra, iar pe de altă parte, societatea nu va mai încasa bani de la primărie, în condițiile în care contractul cu municipalitatea este principala sursă de finanțare a societății care și așa are probleme financiare extrem de grave, care au dus la mari întârzieri salariale.

“SGU nu poate angaja cheltuieli fără prevedere bugetară, asta însemnând cheltuiala salarială și materialele necesare acoperirii acelor lucrări. Începând cu 1 noiembrie nu mai există prevedere, ba mai mult nu sunt acoperite nici cheltuielile aferente situației de lucrări pe tehnic 15-30 octombrie, în valoare de 70.000 lei și protecția socială în valoare de 30.000 lei. Astfel, de mâine salariații SGU de la tehnic și spații verzi nu vor mai ieși la muncă. Trebuie făcută o rectificare bugetară de urgență, situația este critică! Sper ca domnul primar să considere acest lucru o prioritate și să asigure bugetul necesar.”, a explicat Ionuț Crețu, președintele Consiliului de Administrație de la SGU, pentru ziarul Incomod.

2 COMENTARII

  1. Doua societati capusa care se infrupta nemeritat din banii ploiestenilor . RASP o institutie inutila da comensi de lucru unei institutii care nu poate sa isi cistige piinea decit in cirdasie cu prima . Desfiintati aceste doua institutii .Tot ce fac acestea poate fi facut cu eficienta inzecita de firme private . Firme private care nu isi iau salarii luna de luna capusind bani publici ci numai pentru perioadele cind presteaza efectiv activitate . Odata cu desfiintarea acestor institutii ordinare eliminati toate hotaririle de consiliu care obliga cetatenii sa accepte ( direct sau indirect ) servicii prestate de societati de utilitate publica . Orice hotarire de consiliu local care obliga cetateanul sa accepte anumite servicii publice ( imouse ) nu face decit sa tina cetateanul ( si buzunarul lui ) captiv unei institutii capusa de unde isi iau salarii niste bipezi incapabili sa traiasca in mediu concurential .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here