fbpx
luni, mai 29, 2023

FOTO-DOCUMENT. Angajații SPFL Ploiești s-au „școlit” la mare și la munte! Cât au costat cursurile din ultimii doi ani

Citește Și

- Advertisement -

Angajații Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești au mers la cursuri de perfecționare la mare și la munte, mai exact la Neptun și în Poiana Brașov, în ultimii doi ani! La solicitarea ziarului Incomod, SPFL Ploiești ne-a pus la dispoziție situația cursurilor de perfecționare la care au mers angajații, inclusiv costurile suportate din bugetul public pentru aceste „școlarizări”.

Potrivit documentului emis de SPFL, în anul 2017, din totalul de 149 de angajați, au participat la cursuri de perfecționare 30 de funcționari publici. 28 dintre aceștia au făcut cursurile la mare, fiind cazați la Hotel 2D din Neptun, un angajat a mers la Hotel Termal din Băile Felix, iar unul la Hotel Aluniș din Sovata.

- Advertisement -

Pentru 29 dintre angajați cursul a costat 336 lei, de persoană, în timp ce pentru un altul cursul a fost 798,32 lei. Cazarea a costat 1.892 lei de persoană în 29 dintre cazuri, respectiv 2.376,15 lei într-un caz.

Astfel, în anul 2017, taxele de instruire și cazarea pentru cei 30 de angajați SPFL care au mers la cursuri a costat 67.786 lei, fără TVA, la care se adaugă 6.705 lei cheltuieli de transport.

În anul 2018, tot 30 de angajați SPFL au mers la cursuri, de data aceasta în Poiana Brașov, la Hotel Ruia. Taxa de instruire pentru fiecare participant a fost de 867,23 lei, iar cazarea pentru fiecare 2.422,02 lei, adică un total de 98.677 lei, fără TVA. Cheltuielile cu transportul au fost zero, spune SPFL în document.

- Advertisement -

Astfel, în ultimii doi ani, cursurile de perfecționare la care au fost angajații SPFL la mare și la munte au costat în total 173.168 lei, fără TVA, adică aproximativ 45.000 euro, cu TVA, bani publici.

Reamintim că ziarul Incomod a fost prima publicație care a abordat subiectul deplasărilor făcute de funcționarii publici pe bani de la bugetul local, la cursuri de perfecționare sau în alte scopuri. De altfel, în vara acestui an, am publicat un articol despre deplasările făcute de angajații primăriei Ploiești în țară sau în străinătate, deplasări care au costat peste 250.000 euro, doar pentru perioada aprilie 2017 – mai 2018, adică în decurs de un an. Vezi detalii aici! 

Vezi mai jos răspunsul SPFL cu privire la cursurile la care au mers angajații în ultimii doi ani:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Capuse ordinare pe corpul social sanatos al poporului roman . Functionari bugetari multi , scumpi si ineficienti . Mars la munca in sectorul privat ! Acolo se creeaza PIB .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Când se face dezinsecție și deratizare în Ploiești

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social in Mun. Ploiesti, Str. Penes Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10,...

Mai Multe Articole Ca Acesta