Un document intrat în posesia redacției noastre arată că apa din Câmpina a fost infectată cu bacteria Clostridium Perfringens. Documentul pe care îl puteți citi la finalul articolului a fost transmis de Direcția de Sănătate Publică Prahova către Hidro Prahova și primăria Câmpina sâmbătă, 14 august.

Clostridium perfringens sunt bacterii care produc toxine extrem de dăunatoare pentru oameni. Clostridium perfringens şi toxinele sale sunt găsite peste tot în mediul înconjurător.

Intoxicaţiile alimentare cu Clostridium perfringens sunt destul de comune şi adesea confundate cu gripa de 24 de ore.

Oamenii încep să se simtă rău la cel mult 24 de ore după ingerarea bacteriei. Stările sunt asociate cu dureri de stomac şi crampe abdominale, urmate de diaree. Greaţa este, de asemenea, un simptom frecvent. Febra şi vărsăturile nu apar în mod normal, însă nu sunt excluse. Se poate ajunge şi la deces, ce-i drept, foarte rar.

Clostridium perfringens produce o multitudine de exotoxine şi cauzează infecţii ale rănilor. Hemolizinele clostridiale şi enzimele extracelulare precum proteazele, lipazele, colagenaza şi hialuronidaza contribuie la procesul invaziv. Clostridium perfringens produce şi o enterotoxină şi este o cauză importantă a intoxicaţiei alimentare.

Mai jos puteți citi documentul transmis de DSP Prahova către Hidro Prahova și primăria Câmpina:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here