UPDATE. Primăria Ploiești a emis următorul punct de vedere referitor la aspectele prezentate în articolul de mai jos:

ȘTIREA INIȚIALĂ. Un cititor al ziarului Incomod ne-a transmis o sesizare, care a fost înaintată și către Agenția Națională a Funcționarilor Publice, cu privire la anumite nereguli în organizarea concursului pentru ocuparea postului de director executiv al Direcției Relații Internaționale din cadrul Primăriei Ploiești.

Potrivit cititorului, marți, 26 martie, a avut loc o probă a concursului, iar din comisia de concurs a făcut parte și Gabriel Batanov, care în calitate de auditor intern este incompatibil cu prezența în orice comisie de acest gen. Mai mult decât atât, cititorul susține că Gabriel Batanov a sesizat acest lucru și a solicitat să fie înlocuit, dar cererea sa nu a fost aprobată.

În aceeași sesizare este specificat și că dintre cei șapte candidați prezenți la examinare singurul admis a fost Daniela Croitoru (foto sus), șef serviciu al Serviciului Dezvoltare Urbană din cadrul Direcției Generale de Dezvoltare Urbană, numită în funcție din dispoziția primarului pentru o perioadă de șase luni. Cititorul susține că faptul care ridică suspiciuni este acela că în ziua premergătoare examenului Daniela Croitoru a stat două ore în biroul președintei de comisie, Adina Brotea, deși era în concediu de odihnă.

Persoana care a făcut sesizarea reiterează și faptul că Daniela Croitoru a ocupat interimar funcția de director al Direcției Relații Internaționale în perioada 2016-2017, fiind numită pe post din dispoziția primarului. “În toată această perioadă au existat controverse în ceea ce privește capacitatea acesteia de a conduce Direcția, fapt care a generat apariția a numeroase articole în presa locală și interpelări în ședințele Consiliului Local”, mai scrie cititorul în sesizare, precizând că pe data de 14 martie va avea loc proba de interviu pentru acest concurs.

Reamintim că ziarul Incomod a scris în exclusivitate despre cazul Danielei Croitoru, funcționar public de la Direcția de Urbanism, care a fost pontată și a încasat salariul, deși nu a fost prezentă la serviciu nicio zi din anul 2018. Redacția Incomod a intrat în posesia unor documente care arată cum au fost modificate fișele de pontaj, care inițial fuseseră întocmite fals, cu funcționarul respectiv figurând prezent la serviciu. Potrivit surselor noastre, imediat după pronunțarea sentințelor de condamnare din dosarul angajărilor fictive în care apare și Liviu Dragnea, angajatul responsabil cu pontajul a modificat fișele cu mențiunea: “Doamna Croitoru Georgeta Daniela nu a fost prezentă la D.G.D.U./S.D.U.M.”, deși tabelele o indică fiind prezentă zilnic (excepție zilele de concediu de odihnă sau de medical). Vezi aici documentele!

La acel moment, arhitectul șef al Ploieștiului, Cristina Herția, a confirmat că Daniela Croitoru a încasat ilegal bani de la Direcția de Urbanism, deși nu s-a prezentat nicio zi la serviciu timp de mai multe luni. Mai mult decât atât, arhitectul șef a spus că acest lucru s-a întâmplat printr-o dispoziție a primarul Adrian Dobre, care a decis ca funcționarul să fie încadrat la Urbanism, dar să lucreze în altă parte.

N.R.: Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere primăriei Ploiești în ceea ce privește sesizarea referitoare la organizarea concursului pentru ocuparea funcției de director executiv al Direcției Relații Internaționale.

Vezi mai jos sesizarea trimisă de cititorul nostru:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here