Un raport al Curții de Conturi Prahova dovedește, încă o dată, furtul banilor publici făcut de operatorul de salubritate Rosal la Ploiești, cu girul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești! Curtea de Conturi a identificat în urma unui control facturi fictive în valoare de 31.267,35 lei. Practic, municipalitatea a plătit acești bani pentru niște servicii care în realitate nu au fost prestate, dar au fost facturate de Rosal și confirmate de inspectorii RASP ca fiind efectuate.

Reamintim că primarul Adrian Dobre a depus o plângere penală la Poliția Prahova în care a denunțat furturile care se fac de către Rosal, prin RASP, de la bugetul local. Plângerea vizează modul în care RASP facilitează furtul banilor publici de către operatorul de salubritate, prin facturarea unor suprafețe mai mari măturate și a unor cantități de deșeuri majorate în fals ca fiind ridicate. O altă problemă identificată a fost aceea că inspectorii RASP au confirmat lucrări care în realitatea nu aveau cum să fie executate, adică străzi care apar ca fiind măturate în perioade în care erau prinse în programe de reparații. Primarul Adrian Dobre a explicat faptul că în zilele în care a monitorizat atent activitatea Rosal și în care volumul de deșeuri ridicate de pe căile publice a fost unul uriaș, cantitățile ridicate nu au depășit 50 de tone. Culmea, în celelalte zile, când Rosal nu a lucrat la fel de intens, a raportat și peste 100 de tone de deșeuri ridicate pe zi, diferența nefiind justificată din punctul de vedere al edilului. Printre acuzațiile formulate de primar în plângerea penală ar fi și aceea că Rosal “dublează” cantitățile de deșeuri facturate. În cadrul operațiunii de măturat stradal intră și ridicarea deșeurilor rezultate în urma acestui lucru. Inspectorii RASP semnează procesele verbale prin care confirmă că Rosal a ridicat deșeurile rezultate din măturat, dar în realitatea acestea se pun în sacii verzi cu inscripția Rosal pe care îi vedem abandonați prin oraș, iar operatorul de salubritate vine noaptea și îi încarcă în mașini, facturându-i din nou ca deșeu stradal. Practic, primăria Ploiești plătește de două ori aceeași cantitate de deșeuri. Citește aici detalii despre plângerea penală formulată de primarul Adrian Dobre!

Reamintim că plângerea depusă de edilul-șef a venit imediat după ce ziarul Incomod a publicat o serie de documente care arătau cum sunt furați banii publici, prin modificarea unor procese verbale de recepție a lucrărilor prestate de Rosal în Ploiești. Practic, potrivit surselor noastre, procesele verbale au fost modificate la finalul unei luni după ce Rosal a constatat că suprafețele declarate ca fiind măturate erau prea mici și au fost mărite pentru ca factura să fie mai mare. Citește detalii și vezi documentele aici!

Acum, Curtea de Conturi vine cu o nouă confirmare și scrie într-un raport, negru pe alb, că Rosal nu și-a făcut treaba, nu și-a respectat contractul, iar RASP, în mod greșit, nu a aplicat penalități în valoare de 1.163.929,80 lei, ci de doar 6.344,20 lei. Primăria Ploiești trebuie acum să recupereze de la Rosal cei peste un milion de lei, care ar fi trebuit să fie penalități și, totodată, trebuie să facă demersuri pentru recuperarea celor peste 31.000 lei facturate fictiv de Rosal, prin RASP.

Vezi mai jos raportul Curții de Conturi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here