fbpx
luni, aprilie 22, 2024
spot_img

FOTO-DOCUMENT: Hotărârea CL Ploiești privind înființarea propriei firme de termie este nelegală

Citește Și

- Reclamă -
Consilierii locali ploieșteni au aprobat, săptămâna trecută, înființarea propriei firme de termoficare, în contextul în care Consiliul Județean Prahova – proprietar al CET Brazi și entitatea care gestionează practic contractul cu operatorul – a trimis ploieștenii la lighean de mai bine de o lună. 

Marea problemă a acestei hotărâri de consiliu local este că nu respectă prevederile legale, fapt semnalat și de Prefectura Prahova, care a răspuns fără echivoc solicitării Primăriei Ploiești cu privire la verificarea legalității acesteia.

Concret, hotărârea CL Ploieşti implica o rectificare bugetară, ceea ce ar fi trebuit specificat încă din titlul hotărârii.

- Reclamă -

De asemenea, potrivit răspunsului Prefecturii Prahova, hotărârea încalcă legea finațelor publice, dar și normativele privind guvernanța coroporativă a întreprinderilor publice.

De altfel, directorul Direcției Economice a transmis un raport separat de cel al Direcției pe care o conduce. Raportul oficial al Directiei, scris de subordonați și transmis în timp util către consilieri, era nefavorabil, iar cel al directoarei a fost favorabil, însă a fost adus abia în timpul ședintei.

Prefectura încheie cu solicitarea de revocare parțială a hotărârii CL, în caz contrar urmând să procedeze la atacarea acesteia în instanță.

- Reclamă -

„În consecinţă, în conformitate cu prevederile art. 255 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, vă solicităm să reanalizaţi hotărârea respectivă şi să dispuneţi revocarea parţială, în caz contrar hotărârea dumneavoastră va fi atacată la instanţa de contencios administrativ, solicitându-se anularea parţială a acesteia”.

 - Ziarul INCOMOD

 - Ziarul INCOMOD
Documentul a fost prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, de către primarul Andrei Volosevici.

VEZI mai jos înregistrarea integrală a conferinței de presă:

- Reclamă -

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

PSD Prahova: Iulian Dumitrescu anunță că doreste să candideze din nou pentru aceeaşi funcție despre care procurorii spun că i-a adus beneficii ilegale de...

PSD Prahova a emis un comunicat de presă ca reacție la faptul că Iulian Dumitrescu, președintele suspendat al Consiliului...
Sari la conținut