Primăria Ploiești a alocat peste 250.000 euro pentru deplasări ale angajaților pe teritoriul țării sau în străinătate, în perioada aprilie 2017 – mai 2018. Printr-un răspuns oferit la o solicitare a redacției noastre, primăria Ploiești spune că pentru deplasările interne a fost alocată suma de 787.915,16 lei, în timp ce pentru cele din străinătate a fost alocată suma de 369.179,79 lei.

Deși ziarul Incomod solicitase date detaliate despre aceste deplasări, iar răspunsul trebuia să conțină informații despre fiecare deplasare în parte (eveniment, locație, numele persoanele care au participat, contra-valoarea detaliată a tuturor cheltuielilor – masă, cazare, transport etc), din perioada iunie 2-16-prezent, Direcția de Comunicare a primăriei nu a dat curs solicitării integral și s-a limitat la a ne spune doar care au fost sumele alocate pentru ultimul an și date generice, cum ar fi că în deplasări au mers reprezentanții executivului, membri cabinetului primarului, angajați ai direcțiilor de specialitate ale municipalității, care au participat la o serie de întâlniri, manifestări culturale, seminarii, cursuri, etc.. Totodată, Direcția de Comunicare a precizat că în ceea ce privește deplasările în străinătate, pentru unele dintre acestea s-au alocat sume din bugetul proiectelor europene.

Rămâne totuși un mister cum a cheltuit concret primăria Ploiești peste 250.000 euro pentru aceste deplasări și care sunt persoanele care s-au bucurat de aceste “plimbări”. Ziarul Incomod a revenit asupra răspunsului furnizat, pe care vi-l prezentăm mai jos, și a solicitat încă o dată ca răspunsul oferit să fie complet.

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here