Consiliul Superior al Magistraturii a decis că procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă se întorc la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, după ce au fost achitați de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul de corupție în care au fost trimiși în judecată de DNA Ploiești (foto-document sus).

Liviu Tudose, care în trecut a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, se întoarce acum pe funcția de procuror general adjunct în cadrul aceluiași Parchet. Iar Aurelian Mihăilă, care înainte era procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, de asemenea revine în magistratură, însă, ca procuror fără funcție de conducere în cadrul aceluiași Parchet.

Potrivit unui document publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii pe data de 23 octombrie, suspendarea celor doi procurori din Magistratură a încetat. Surse juridice au explicat că a fost luată această decizie ca urmare a achitării celor doi procurori în dosarul de corupție în care au fost trimiși în judecată. Reamintim că în respectivul dosar, alături de cei doi, ICCJ i-a achitat și pe fostul deputat Sebastian Ghiță, pe fostul șef al Poliției Prahova Viorel Dosaru și pe fostul șef al Direcției Generale Anticorupție Prahova Constantin Ispas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here