lukoil1

Rafinăria Petrotel Lukoil a fost amendată de Garda de Mediu Prahova cu suma de 15.000 lei pentru depășiri de hidrogen sulfurat! După ce în luna iulie la stația PH6 din cartierul Mihai Bravu au fost înregistrate depășiri, redacția noastră a solicitat un punct de vedere din partea Gărzii de Mediu Prahova cu privire la controalele și măsurile dispuse ca urmare a poluării aerului din zonă.

Potrivit răspunsului Gărzii de Mediu Prahova (foto-document jos), în perioada iulie-august au fost efectuate controale la operatorii economici din zonă și, în luna iulie Agenția pentru Protecția Mediului a efectuat o monitorizare suplimentară pentru indicatorului hidrogen sulfurat, caz în care s-au înregistrat depășiri.

“În urma monitorizării suplimentare pentru indicatorul hidrogen sulfurat, în zona platformei industriale de Est a municipiului Ploiești, s-au înregistrat depășiri ale valorii limită la acest indicator, motiv pentru care am procedat la sancționarea Petrotel Lukoil S.A. cu amendă în cuantum de 15.000 lei, potrivit Legii 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător”, a declarat pentru ziarului Incomod Antonio Spînu, comisar șef al Gărzii de Mediu Prahova.

Potrivit unui raport al Agenției de Mediu privind calitatea aerului din Ploiești, hidrogenul sulfurat face parte dintre poluanții asfixianți și acționează la nivelul sistemului nervos central blocând centrul respirator. Efectul imediat se poate manifesta prin paralizia rapidă a percepției olfactive, moartea survenind aproape instantaneu prin paralizia întregului sistem nervos central. La concentrații mici, efectul asupra sănătății se manifestă prin afecțiuni hepatice și renale la persoanele expuse cronic, mai spune sursa citată.

Vezi mai jos adresa de la Garda de Mediu Prahova privind sancțiunea aplicată Rafinăriei Lukoil:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here