Polițiștii din Prahova au efectuat joi, 24 mai, 23 de percheziții, pe raza județului, la persoane bănuite de furturi din TIR-uri. 29 de persoane au fost conduse la sediul Poliției, pentru audieri. Printre cele 23 de locații percheziționate s-a numărat și Colegiul Agricol din Valea Călugărească.

Șoferii de TIR care transportau marfă pentru cele mai mari supermarketuri din România, împreună cu alți complici furau produse din camioanele pe care le conduceau și ulterior le vindeau sau le foloseau.

Potrivit anchetatorilor, printre autorii furturilor se numără angajați ai Colegiului Agricol din Valea Călugărească și fostul viceprimar din comuna Albești Paleologu, Marian Paraschiv.

Citește și Fostul viceprimar din Albești Paleologu a fost arestat preventiv

Făptașii desigilau ușile camioanelor introducând un ac, în mod repetat, în partea fixă din plastic a sigiliului și junurul de strângere, mărind astfel orificiul făcând posibilă desprinderea jnurului foarte ușor. De asemenea, atunci când sigiliul aplicat pe ușă era foarte strâns foloseau o lampă cu gaz pentru a încălzi și desprinde partea fixă din plastic a sigiliului, iar după ce sustrăgeau produsele dorite, resigilau ușile folosind  “Super Glue” pe partea fixă din plastic reușind să aducă sigiliul la forma inițială, se arată în înscrisurile oficiale.

Pentru a evita patrulele autorităților și pentru a efectua operațiunea fără a fi observați, șoferii erau ajutați de complici, aceștia oferindu-le acces în interiorul proprietăților private pe care le dețineau sau la care erau angajați, iar ulterior produsele erau transferate în alte mijloace de transport.

Citește și VIDEO. Percheziții la persoane suspecte de furturi din TIR-uri

De multe ori aceștia foloseau ca spațiu de depozitare Colegiul Agricol din Valea Călugărească, fiind ajutați de angajați ai colegiului. Produsele depozitate în incinta colegiului erau vândute de către o angajată a colegiului. Aceasta vinde produsele profesorilor și atunci când primea marfă suna și angajații Primăriei Valea Călugărească care veneau să cumpere produsele.

Citește și VIDEO. Imagini de la perchezițiile efectuate la Liceul din Valea Călugărească

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here