Foto Poliția Română

La data de 28.05.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad  au surprins în flagrant pe inculpaţii Cocan Beniamin şi  Cocan Aurelian în timp ce cultivau 34 plante de cannabis în extravilanul localităţii Târnova, jud. Arad.

Din investigaţiile efectuate în cauză s-a reţinut că inculpaţii Cocan Beniamin şi  Cocan Aurelian au folosit şi o altă locaţie situată pe raza judeţului Arad, respectiv în extravilanul localității Zăbalț, com.Ususău, jud.Arad unde au mai cultivat 126 plante cannabis.

Cu ocazia  percheziţiilor domiciliare efectuate la imobilele folosite de către inculpaţi au fost identificate şi ridicate 17 fire de cannabis, în ghivece, ce urmau să fie plantate, 1.005 grame masă vegetală uscată de cannabis (rămasă din 10 plante de cannabis cultivate împreună de cei doi inculpaţi în cursul anului 2017), precum și 323 de recipiente utilizate pentru cultură și soluții pentru întreținerea acestora.

La data  de 28.05.2018 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad  au dispus  reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Cocan Beniamin şi  Cocan Aurelian, pentru săvârșirea infracțiunii  de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Serviciul Criminalistic.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: comunicat DIICOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here